Biltmore Hotel

Swipe

Biltmore Hotel

In de chique wijk Coral Gables staat het historische, prachtige Biltmore Hotel. Je kunt er natuurlijk overnachten, maar ook gewoon een kijkje nemen. Omdat het bekend staat als een locatie waar spoken huizen, is het voor sommige bezoekers extra spannend.

Het Biltmore Hotel is in 1926 door John Bowman ontworpen en opgeleverd en diende niet alleen als hotel, maar ook als centrum voor sport en mode. De bouw kostte meer dan 10 miljoen dollar en was ooit het grootste gebouw van Florida. Al snel verbleven beroemde en de meest rijke gasten er, zoals President Roosevelt en Al Capone. Er werden talloze shows gegeven in het enorme zwembad, zoals worstelen met alligators en ook kunstzwemmers vertoonden er (natuurlijk op andere momenten) hun talenten.

In 1983 werd het volledig gerestaureerd voor wel 55 miljoen dollar en heropende vier jaar later als één van de meest luxueuze hotels ter wereld. Tegenwoordig is het erkend als een ‘National Historic Landmark’ en verblijven er invloedrijke mensen die graag een potje golf spelen.

De legende van het Biltmore Hotel als ‘spookhuis’ komt doordat er een aantal mensen overleden zijn. Het meest bekende verhaal is dat van de maffiabaas Thomas ‘Fats’ Walsh, die op de 13e verdieping zou zijn vermoord. Volgens de overlevering gebeuren er vreemde dingen op die verdieping, zoals plotseling opengaande deuren en tv’s die ineens aan en uit gaan. Er zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog ook veel soldaten gestorven, omdat het hotel toen was ingericht als tijdelijk hospitaal en de geesten van deze soldaten zouden ook regelmatig door de gangen dwalen.

Om het mysterie nog wat aan te wakkeren worden er wekelijks rondleidingen georganiseerd van een uur, waarbij je ook enkele spookverhalen te horen krijgt.

Locatie: 1200 Anastasia Avenue, Coral Gables, Miami

Bouwsteen

Miami vibes

De swingende start van je Florida rondreis. Miami is the place to see and be seen. Vanaf een speedboot (à la Miami...

v.a. 237.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Biltmore Hotel en Miami