Black Heritage Trail

Swipe

Black Heritage Trail

De wijk Beacon Hill werd in de 19e eeuw vooral bevolkt door Afrikaans-Amerikaanse en een groeiende groep mensen die tegen slavernij waren. Je kunt meer te weten komen over deze historisch interessante wijk door de 2,5 kilometer lange route, Black Heritage Trail, te volgen. Je krijgt een idee van de periode voor de Burgeroorlog, toen er meer dan 2.000 gekleurde mensen in Beacon Hill woonden.

De eerste Afrikanen in Boston werden in 1638 als slaven binnengebracht vanuit het eiland Providence, toen nog een kolonie van de Amerikanen. Ongeveer 60 jaar later waren er meer dan 400 slaven in de stad en was er al sprake van een aantal vrije gekleurde mensen in North End. De Amerikaanse Revolutie bleek een keerpunt voor de status van deze mensen. Aan het eind van de oorlog waren er meer vrije kleurlingen dan slaven. Nog eens 80 jaar later was er geen enkele slaaf meer in Massachusetts.

Om deze mensen van geschikte huisvesting te voorzien werd er een gebied voor hen ontwikkeld waar ze voor alles terecht konden. Dit werd uiteindelijk de wijk Beacon Hill.

Door het wandelen van de route Black Heritage Trail, kom je langs 15 locaties en bezienswaardigheden die interessant zijn voor de geschiedenis van de Afrikaanse-Amerikaanse bevolking en de anti-slavernij beweging. De wandeling start bij het Robert Gould Shaw Memorial in Beacon Street aan de overkant van het State House. Je ziet tijdens de wandeling monumenten, huizen en gebouwen van belangrijke Afrikaans-Amerikaanse personen en de anti-slavernij beweging, de eerste gemengde scholen, ondergrondse metro stations en de oudste nog bestaande kerk voor Afrikaans-Amerikanen in de Verenigde Staten.

Je kunt via het informatiecentrum in Boston Common een twee uur durende rondleiding met gids boeken, of zelf het pad volgen met een brochure die daar ook te verkrijgen zijn. De brochure is ook af te halen bij het Museum of African American History in 46 Joy Street.

Locatie: (beginpunt Robert Gould Shaw Memorial) 24 Beacon Street in Boston Common, Boston, MA 02108

10 prachtige bestemmingen in Black Heritage Trail en Boston