Brooklyn

Swipe

Brooklyn

Brooklyn is de meest dichtbevolkte wijk van New York, maar het is toch mogelijk om ontspanning te vinden. Dit komt vooral door de redelijke recente aanleg van nieuwe parken en amusement- en sportcentra, zoals Barclays Center Arena. Brooklyn is prachtig, vooral vanaf de Brooklyn Bridge is dat goed te zien. De wijk bestaat uit meerdere districten die allemaal hun eigen charme hebben. In ieder geval is een bezoek aan het district Coney Island zeker aan te raden.

Coney Island

Genieten en plezier maken! Dat is de slogan van Coney Island. Naast een heerlijk strand is er van alles te doen. Beleef spannende momenten in de achtbaan Cyclone, of maak ouderwets plezier in het Luna Park. Andere attracties zijn Nathan's Famous, waar eetwedstrijden worden gehouden en het New York Aquarium.

Bushwick

Het district Bushwick is geliefd vanwege haar muzikale ontdekkingen en trendy eetgelegenheden. Ooit een bijzonder arme wijk is Bushwick vandaag de dag getransformeerd tot hippe buurt, waar kunstgalerijen en restaurants het straatbeeld bepalen.

Brooklyn Heights

Brooklyn Heights is een nette en lieflijke buurt, waar u heerlijk kunt wandelen op de Heights Promenade. Al lopend geniet u van het uitzicht op de skyline van Lower Manhattan. Ook bijzonder is Bargemusic, een boot waarop al drijvend muziek wordt gemaakt.

Cobble Hill

Cobble Hill staat vandaag de dag bekend als Little Soho. Kunstgalerijen en (merk)kleding winkels volgen elkaar op. Verder zijn er talloze bars en restaurants.

Brighton Beach

Brighton Beach is gelegen aan het strand en er wonen voornamelijk Russische immigranten. Daardoor is er een heel andere sfeer dan in de rest van New York en u waant zich ineens in een ander land.

Carol Gardens

Carroll Gardens was jarenlang het hart van de Italiaanse-Amerikaanse cultuur in Brooklyn en dat is te merken aan de vele Italiaanse restaurants en winkels.

DUMBO

DUMBO staat voor "Down Under the Manhattan Bridge Overpass" en was ooit een industriële buurt. Inmiddels lijkt het wat op Soho, met veel kunstzinnige galerijen en design winkels.

Greenpoint

Lange tijd werd Greenpoint Little Poland genoemd, maar inmiddels is het een trendy plek waar jonge artiesten en beroemdheden graag wonen.

Park Slope

Park Slope is een groene buurt met een historische uitstraling. Kleine, knusse eettentjes en prachtige parken bepalen het beeld. Het district is een erg gewilde plek om te wonen en trekt dan ook welgestelde mensen aan.

Red Hook

Red Hook is een drukke wijk die een thuis biedt aan kunstenaars, muzikanten en mensen met een creatief beroep. Omdat Red Hook vlak aan de kust ligt, zijn er veel restaurantjes waar vis en kreeft wordt geserveerd.

Williamsburg

Het district Williamsburg wordt gezien als één van de meest trendy wijken in New York. Je vindt hier dure design winkels, trendy restaurants en de meest hippe clubs, zoals Union Pool en Radegast Hall & Biergarten.

10 prachtige bestemmingen in Brooklyn en New York