Centraal-Chili en Santiago

Swipe

Natuur en nationale parken

Hoewel de Centrale Vallei het dichtst bevolkte deel van Chili is zijn het aangrenzende kustgebergte en de diepe Andesdalen vaak zeer dun bevolkt en herbergen ze een aantal prachtige natuurgebieden. Dicht natuurlijk mediterraan bos groeit nog in het kustgebergte en in een aantal Andesdalen. De waardevolste gebieden zijn beschermd als nationale parken of reservaten. Het idyllische Parque Nacional La Campana in het kustgebergte bij Valparaíso is niet alleen erg waardevol om z’n mediterraan bos, maar herbergt ook een van de laatste grote palmbossen van Centraal-Chili (Palmas de Ocoa).

In de Andesdalen ten oosten van de Centrale Vallei vinden we de volgende mooie natuurgebieden (van Santiago naar het zuiden):

Het Parque Nacional el Morado, een berggebied in de Cajon del Maipo vlak buiten Santiago tussen 2000 en 5300 m hoogte, waar typische landschappen, planten en dieren van het Andesgebergte zijn beschermd.

Ten oosten van Rancagua ligt het Reserva Nacional de los Cipreses, de noordelijkste verspreidingsplaats van de Andescipres.

Buiten Curicó ligt het veel bezochte Reserva Nacional Radal/Siete Tazas, met mooie watervallen, bossen en hooggebergteland-schappen.

Ten oosten van Los Angeles ligt op de overgangszone met het zuiden het gevarieerde Parque Nacional Laguna de Laja, met meren, vulkaanlandschappen en verschillende typen bos.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Natuur en nationale parken en Chili