Centraal-Honshu

Swipe

De bergketen Tanzawa

Ingeklemd tussen de stedelijke bebouwing van Tokyo en de uitlopers van de vulkaan Fuji, ligt de bergketen Tanzawa. De bergruggen liggen in het Quasi Nationale Park Tanzawa Oyama. Het gebied is rijk aan natuurschoon en is geliefd bij wandelaars en bergbeklimmers.

Het heiligdom Afuri-jinja

Op de top van de heilige berg Oyama (1.252 m hoog) ligt het bezienswaardige heiligdom Afuri-jinja. Een deel van dit heiligdom is per kabelbaan bereikbaar. Wilt u echter het hoofdgebouw bezichtigen, dan staat u nog een klim van circa 1,5 uur te wachten naar de top van de berg Oyama. Op de top van deze berg werd reeds 2.700 jaar geleden in droge tijden gesmeekt om regen. Waarschijnlijk niet zonder succes, want deze plek is nog steeds van religieuze betekenis. Het uitzicht vanaf de top is onvergetelijk.

Het meer Tanzawa-ko

Het meer Tanzawa-ko ontstond toen nijvere lieden de Mihodam opwierpen in de rivier Tanzawa ter regulering van het snelstromende water. Over het midden van het meer is een verkeersbrug gebouwd. Rond het meer is een fietspad aangelegd; fietsen kunt u huren bij de Tanzawa-ko kinen-kan (Memorial Hall).

Het meer Sagami-ko

Aantrekkelijker dan het meer Tanzawa-ko is het meer Sagami-ko, dat ook zijn ontstaan te danken heeft aan een dam. Deze Sagamidam werd opgeworpen in de rivier Sagami-gawa. Deze stuwdam reguleert het rivierwater en levert elektriciteit aan het omliggende gebied. Ten noorden en westen van het meer spreidt de stad Sagamiko zich uit. De zuidelijke oever van het meer is overvloedig bebost. Aan deze oever kunt u uitstekend kamperen (er zijn drie campings).

Bereikbaarheid bergketen Tanzawa:

- Oyama Afuri-jinja: Neem op het treinstation Shinjuku in Tokyo de Odakyuspoorlijn en stap na ongeveer 1 uur uit op het treinstation Isehara. Verlaat de noordelijke uitgang en neem daar de bus naar de bushalte Oyama Cable (reistijd 25 minuten). Loop vanaf de bushalte door de straat met de vele souvenirwinkels naar het Oiwake Cablecar station (Met de JR-trein kunt u vanuit Tokyo via Odawara reizen).

-, Het meer Tanzawa-ko: Neem op het treinstation Shinjuku in Tokyo de Odakyuspoorlijn en stap na 1 uur en 20 minuten uit op het treinstation Shin-Matsuda. Neem daar de bus en stap na circa 50 minuten uit bij de bushalte Ozaki (Met een JR-trein kunt u via Yokohama-Kozu naar Yamakita reizen. Daarvandaan vertrekt een bus naar de bushalte Ozaki).

-, Het meer Sagami-ko: Neem op het treinstation Shinjuku de JR Chuo- honsenspoorlijn en stap na anderhalf uur uit op het treinstation Sagami-ko. Het meer ligt op een wandelafstand van 10 minuten van dit treinstation.

10 prachtige bestemmingen in De bergketen Tanzawa en Japan