Centraal-Honshu

Swipe

De vallei Kiso

In de vallei Kiso lag tijdens het Edo-tijdperk de oude verbindingsweg Nakasendo tussen Kyoto en Edo. Drie kleine stadjes, Magome, Tsumago en Narai, fungeerden als pleisterplaatsen voor vermoeide reizigers.

Narai

Het meest noordelijk ligt Narai, dat tot de welvarendste pleisterplaatsen uit het Edo-tijdperk behoorde en daarom de bijnaam 'Narai van de duizend huizen' droeg. U kunt er kennismaken met een atmosfeer uit lang vervlogen tijden, die het best bewaard is gebleven in de hoofd-straat van het stadje.

Tsumago en Magome

Veel verder stroomafwaarts liggen Tsumago en Magome, vlak bij elkaar. Nadat de Chuo Honsenspoorlijn in het jaar 1911 in bedrijf kwam, raakte Tsumago in de vergetelheid. In 1968 besloot de overheid dat Tsumago voor het nageslacht bewaard diende te blijven. En aldus geschiedde. Dankzij een aantal maatregelen op het gebied van de ruimtelijke ordening, heeft Tsumago zijn oorspronkelijke karakter weten te bewaren (zelfs beter dan Narai).

Magome 

Vanuit Tsumago kunt u naar Magome gaan, de meest zuidelijk gelegen pleisterplaats in de vallei Kiso. De wandeling langs de voormalige verbindingsweg Nakasendo is aangenaam en inspirerend. In Magome staan langs de smalle bochtige straten gelijksoortige uit hout opgetrokken panden als in Tsumago.

Bereikbaarheid Vallei Kiso:

-, Narai: Neem in Matsumoto de Chuo Honsenspoorlijn in zuidelijke richting en stap uit in Narai. Houd u er rekening mee dat expresstreinen niet in Narai stoppen.

-, Tsumago: Neem in Matsumoto of in Narai de Chuo Honsenspoorlijn en stap uit in Nagiso. Stap daar over op de bus naar Tsumago. De busreis duurt 7 minuten. Vanuit Tsumago wandelt u in 3 uur (9 km) stroomafwaarts naar Magome (per bus een half uur).

Rondreizen

Groepsrondreis Japan

Tijdens deze rondreis Japan val je van de ene verbazing in de andere door de enorme tegenstellingen. Nergens ter wereld gaan mystiek,...

v.a. 3969.00 p.p.

Hotel Limak Lara

De meest geschikte plek aan de Turkse Rivièra om helemaal 'zen' te worden is het prachtige Hotel Limak Lara. Dit volledig in...

v.a. 659.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De vallei Kiso en Japan