Centraal-Honshu

Swipe

Fukui

Fukui heeft ongeveer 270.000 inwoners en is de hoofdstad van de gelijknamige langwerpige prefectuur, die zich uitstrekt langs de Japanse zeekust. Fukui is een moderne stad die haar ontwikkeling te danken heeft aan de aanwezigheid van de rivier Asuwa. De stad is in Japan mede bekend om de goede kwaliteit zijde (habitae) die men hier fabriceert.

Het park Asuwayama

Als u in Fukui moet zijn, dan kunt u een wandeling door het park Asuwayama maken, dat op een heuvel ligt en de wandelaar met helder weer een goed zicht biedt op de stad en haar omgeving. In het park kunt u een botanische tuin en verschillende musea bezichtigen.

Zentempel Eiheiji

De meeste bezoekers aan Fukui zullen echter onmiddellijk door willen reizen naar de beroemde zentempel Eiheiji, gelegen in een fraai en bosrijk gebied. Deze zentempel werd in 1244 gesticht door leden van de boeddhistische Sotosekte. In de loop der eeuwen groeide hij uit tot een van de twee hoofdkwartieren van deze Sotosekte. De oudste bomen zijn geplant in de dertiende eeuw en staan symbool voor de geworteldheid van het zenboeddhisme in de Japanse samenleving. Het tempelcomplex ligt tegen de flank van een heuvel en omvat ongeveer zeventig gebouwen. Uniek is het eeuwenoude rasterwerk in deuren en ramen. De tempel is voorts interessant omdat buitenlanders in het tempelcomplex lessen kunnen volgen in zenmeditatie (zazen). U kunt deze lessen combineren met een verblijf in de tempel. Reserveren is noodzakelijk (Postadres: Sanzenkei, Eiheiji, Eiheiji-cho, Yoshidagun, Fukuiken).

Bereikbaarheid Fukui:

-, Fukui: Neem in Kanazawa in het noorden (of in Maibaru in het zuiden) de Hokuriku Honsenspoorlijn en stap na 50 minuten uit in Fukui. Voorts heeft Fukui een directe treinverbinding met Osaka (reistijd 2 uur per express) en Kyoto (reistijd 1 uur en 30 minuten per express).

-, De zentempel Eiheiji: Neem op het treinstation Keifuku in Fukui de Keifuku Dentetsu Eiheijispoorlijn en stap na 30 minuten uit op het treinstation Eiheiji. Dit is tevens het eindpunt van deze korte spoorlijn.

10 prachtige bestemmingen in Fukui en Japan