Centraal-Honshu

Swipe

Gifu

Op een afstand van zo'n 30 km ten noorden van Nagoya ligt de industriestad Gifu. De papier- en textielindustrie nemen in het economisch leven van deze stad een vooraanstaande plaats in. De overvloed aan papier had een stimulerende invloed op een aantal traditionele ambachten. Vandaar dat ook tegenwoordig overal papieren produkten (zoals papieren lantaarns) verkrijgbaar zijn. Voorts vindt u de invloed van papier terug in de belangrijkste tempel van Gifu; zo staat in de tempel Shohoji een reusachtige boeddha van papier-maché. Het beeld werd vervaardigd in 1747. Het is 13,7 m hoog en bevat ongeveer 1.000 kilo papier.

Ukaivisserij

De belangrijkste bezienswaardigheid van Gifu is echter de Ukaivisserij. Van half mei tot half oktober bevaren de Ukaivissers 's avonds de rivier de Nakatsugawa om de goed smakende ayu (een soort forel) te vangen. Bij de vangst maken de vissers gebruik van aalscholvers (cormorant fishing), die aangelijnd te water worden gelaten. Voor de punt van de boot hangt een ijzeren mand gevuld met hout, die in brand staat. De ayu's komen op het lichtschijnsel af en worden vervolgens door de aalscholvers gepakt. De aalscholvers dragen een ring om hun lange nek zodat zij de vissen niet kunnen inslikken. Vervolgens worden de vogels aan boord gehaald en dragen zij hun visvangst af aan hun eigenaar. Tegenwoordig vertonen de vissers en de getrainde vogels deze methode om vis te vangen voornamelijk alleen nog voor de toeristen. U kunt hen aan het werk zien vanaf het dek van speciale rondvaartboten, die vanaf de brug Nagara-bashi vertrekken, leder hotel kan voor u een plaats op een van deze boten reserveren. Op veel van deze boten kunt u een maaltijd gebruiken en genieten van de Japanse gastvrijheid. De rondvaarten zijn niet goedkoop, maar vormen wel een belevenis voor de meevarenden. Eventueel kunt u ook vanaf de oever het schouwspel bewonderen, maar het zicht is dan wel beperkter. Er wordt niet gevist tijdens volle maan en na een hevige regenbui.

Kasteel van Gifu

U kunt een bezoek brengen aan het kasteel van Gifu op de heuvel Kinkazan, dat een reconstructie is van het oorspronkelijke kasteel. De heuvel staat in het park Gifu-koen, dicht bij de rivier. Het kasteel is per kabelbaan bereikbaar.

Shinkansen, trein en bus Gifu:

Neem in Nagoya de JR Tokaidospoorlijn en stap na een half uur uit op het treinstation Gifu.

Of neem de Meitetsuspoorlijn en stap uit op het treinstation Shin-Gifu. De Shinkansen stopt op het treinstation Gifu-Hashima. Daarvandaan kunt u per bus doorreizen naar het centrum van Gifu. Voorts is Gifu via de Takayamaspoorlijn verbonden met onder andere Maibara in westelijke richting en Takayama in oostelijke richting.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 131.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gifu en Japan