Centraal-Honshu

Swipe

Inuyama

De kasteelstad Inuyama is gelegen aan de oever van de rivier Nagara. Het stadje heeft circa 75.000 inwoners en ligt midden in het Quasi Nationale Park Kisogawa.

Op de top van een klif kijkt men vanuit het kasteel van Inuyama uit over de rivier Kiso. Het kasteel (ook kasteel Hakutei genoemd) werd gebouwd in 1440. De vier verdiepingen tellende toren dateert uit 1537 en is de oudste kasteeltoren van Japan. De bovenste verdieping van de toren fungeert als observatieplatform.

De tuin Urakuen

De tuin Urakuen, met het fraaie theehuis Joan, ligt 300 m ten oosten van het kasteel, naast het Meitetsu Inuyama Hotel. Joan werd gebouwd in 1618 door de monnik Urakusai Oda en groeide uit tot een van de drie bekendste theehuizen in Japan. Urakusai stond bekend als een meester in de theeceremonie. Op latere leeftijd stichtte hij de school Uraku-ryu.

Ukaivissers 

Vanaf 1 juni t/m 30 september bevaren de Ukaivissers de rivier Kiso, die bekend staat als de Japanse Rijn. Bij de vangst op de ayu maken de vissers gebruik van getrainde aalscholvers (zie Gifu). De rondvaartboten vertrekken vanaf de brug Inuyamabashi, vlak bij het treinstation Inuyama Yuen. U kunt de visvangst natuurlijk ook vanaf de oever van de rivier gadeslaan. U kunt dit deel van de rivier Kiso bevaren met platte houten schuiten, die hun vertrekpunt hebben in Nihon-Rhine-lmawatari. De open boten varen over een afstand van 13 km door een aantal stroomversnellingen naar Inuyama. De boten zonder motor, die in mijn ogen de voorkeur verdienen, hebben twee uur nodig om Inuyama te bereiken, de gemotoriseerde boten varen in 1 uur naar Inuyama.

Inuyama Apenpark

Ten oosten van het treinstation Inuyama-Yuen, bereikbaar via een monorail ligt het Inuyama Apenpark. Dit is een groot pretpark vol attracties.

Museumdorp Meijimura

Interessanter is het museumdorp Meijimura, ten zuidoosten van Inuyama, aan de zuidelijke oever van het meer Iruka. Het opende in 1965 zijn deuren voor talrijke bezoekers die kennis wilden maken met de architectuur uit het begin van deze eeuw. Circa vijftig huizen die karakteristiek zijn voor het Meiji-tijdperk werden in dit museumdorp verzameld. Voorbeelden zijn het herenhuis van Tsugumichi Saigo, het Imperial Hotel en de St.-Janskerk.

Bereikbaarheid Inuyama:

-, Inuyama: Neem op het treinstation Shin-Nagoya in Nagoya de Meitetsu Inuyamaspoorlijn en stap na 23 minuten of 45 minuten (afhankelijk van het soort trein) uit op het treinstation Inuyama. Voor een bezoek aan het kasteel kunt u beter uitstappen op het volgende treinstation Inuyama-Yuen. De Meitetsu Inuyamaspoorlijn heeft haar eindpunt in Gifu.

-, Kasteel van Inuyama: Loop vanaf het treinstation een kwartier in westelijke richting. Het kasteel ligt op een heuvel aan de oever van de rivier Nagara.

-, De tuin Urakuen en het theehuis Joan: De tuin ligt op een afstand van 300 m ten oosten van het kasteel.

-, Nihon-Rhine-lmawatari: Neem op het treinstation Inuyama de Meitetsu Hiromispoorlijn en stap uit in (Nihon-Rhine) Imawatari.

Of neem op het treinstation Shi-Nagoya in Nagoya de Meitetsu Hiromispoorlijn en stap na circa 1 uur uit in (Nihon-Rhine) Imawatari.

-, Apenpark: Neem op het treinstation Inuyama-Yuen de monorail en stap na 4 minuten uit bij het pretpark.

-, Meijimura: Neem bij het treinstation Inuyama de Meijimura bus naar het museumdorp (vertrek om de 15 minuten).

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 131.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Inuyama en Japan