Centraal-Honshu

Swipe

Ise

Het heilgdom Ise van de zonnegodin Amaterasu O-Mi-Kami

Op een afstand van 90 km ten zuidoosten van Nagoya ligt het dorp Ise. In Ise staat het beroemdste shintoheiligdom van het land, namelijk het heiligdom van de zonnegodin Amaterasu O-Mi-Kami. De kleinzoon van deze godin daalde in lang vervlogen tijden neer in Japan. Van de zonnegodin had hij een bijzondere spiegel meegekregen. Een van zijn kleinkinderen, de latere eerste keizer Jimmu (Tenno), erfde de spiegel. Samen met het zwaard en de parel staat de spiegel symbool voor het Japanse keizerrijk. De spiegel wordt bewaard in het binnenste heiligdom Naiku. Het is geen menselijk wezen toegestaan om de spiegel te aanschouwen (alleen de keizer en de hogepriester hebben toegang tot het binnenste heiligdom) en dus blijft een bezoek aan het heiligdom beperkt tot het bewonderen van de buitenzijde. De gebouwen zijn zeer eenvoudig van vorm en harmoniëren perfect met hun omgeving, een eeuwenoud cederbos. Het gehele gebied ademt een sfeer van een groot mysterie.

Iedere twintig jaar worden alle gebouwen tijdens de ceremonie Sengu Shiki afgebroken en vervolgens weer opnieuw opgebouwd. In oktober 2013 wordt de huidige tempel neergezet. Het wordt de 60ste keer dat de ceremonie Sengu-Shiki gehouden word. In al die jaren is het uiterlijk van het heiligdom onveranderd gebleven en dus geven de gebouwen een goed beeld van de oudste bouwstijl van Japan. Een bezoek aan het heiligdom Naiku staat gelijk met een bezoek aan het oude Japan. Dicht bij het treinstation Ise-shi ligt het buitenste heiligdom Geku, dat in 478 werd gebouwd ter ere van de godin van de landbouw Toyouke O- Mi-Kami. De gebouwen zijn in dezelfde traditionele stijl gebouwd als het heiligdom Naiku, dat ook in een indrukwekkend cederbos ligt. Het hoofdgebouw is alleen toegankelijk voor de keizerlijke familie. Een bezoek aan de heiligdommen Naiku en Geku is zeer de moeite waard.

Trein en bus Ise:

-, Ise: Neem op het treinstation Nagoya de JR-spoorlijn en stap uit op het treinstation Ise-shi.

Of neem op het treinstation van de Kintetsuspoorlijn in Nagoya de Kinki Nippon Kintetsuspoorlijn en stap uit op het treinstation Uji- Yamada. Ise is tevens direct per trein bereikbaar vanuit Kyoto, Nara en Osaka.

-, Het heiligdom Geku: Loop vanaf het treinstation Ise-shi in zuidwaartse richting. Na 15 minuten staat u voor het heiligdom.

Of als u op het treinstation Uji-Yamada uit de trein stapt, dan loopt u in westelijke richting. Na een kwartier staat u voor het heiligdom.

-, Het heiligdom Naiku: Neem vanaf het heiligdom Geku de bus en stap na 6 km uit bij de bushalte Naiku-mae.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 131.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ise en Japan