Centraal-Honshu

Swipe

Karuizawa

Aan de voet van de vulkaan Asama (met een hoogte van 2.542 m) ligt het mondaine stadje Karuizawa. Veel rijke inwoners van Tokyo hebben hier een zomerverblijf laten bouwen om te kunnen genieten van het milde klimaat. In het kielzog van deze welvarende Japanners volgden de Japanse ondernemers die in Karuizawa rond de 250 exclusieve winkels openden. Voorts hebben veel buitenlanders, die in Tokyo werken, in Karuizawa woonruimte gevonden. In de wijk Kyu-Karuizawa staan elegante villa's, die dateren uit het begin van deze eeuw. Vanaf deze wijk loopt u in anderhalf uur naar het observatieplatform op de pas Usui (Usui-toge). Uw moeite wordt beloond met een weids uitzicht op de vulkaan Asama-san en het stadje Karuizawa.

Beklimming stratovulkaan Asama

U kunt de kegelvormige stratovulkaan Asama ook beklimmen; de beste startplaats hiervoor is Minenochaya. De paden naar de top zijn uitgezet en goed te volgen. Voor de beklimming moet u ongeveer 5 uur uittrekken, terwijl de afdaling u 3 uur kost. De vulkaan is tot op heden al vijftig keer actief geweest. Een stille getuige van zijn laatste eruptie is een gestolde lavastroom op de noordelijke helling van de vulkaan. Dit unieke gebied draagt de naam Onioshidashi.

Vogelreservaat bij het kuuroord Hoshino Onsen

Vanuit Karuizawa kunt u ook een bezoek brengen aan een beschermd vogelreservaat, dat in een bosrijk gebied ligt ten oosten van het kuuroord Hoshino Onsen. Dwars door het gebied is een 2,5 km lange wandelroute uitgezet, die circa 2 uur duurt. Tijdens de wandeling passeert u twee vogelobservatiehutten, waaruit u onopgemerkt de tientallen vogelsoorten kunt observeren.

Bereikbaarheid Kauizawa:

-, Karuizawa: Neem op het treinstation Ueno in Tokyo de JR Shinetsu Honsenspoorlijn en stap na 2 uur (per limited express) uit in Karuizawa.

-, Kyu-Karuizawa: Loop vanaf het treinstation Karuizawa 20 minuten in noordelijke richting.

Of neem de bus en stap na 5 minuten uit bij de bushalte Kyu- Karuizawa.

-, Observatieplatform Usui-pas: Loop vanaf de bushalte Kyu- Karuizawa een uur in oostelijke richting.

-, Onioshidashi: Neem bij het treinstation Naka-Karuizawa of bij het treinstation Karuizawa de bus en stap na respectievelijk 55 minuten of 1 uur en 5 minuten uit bij de bushalte Onioshidashi.

-, Minenochaya: Neem bij het treinstation Karuizawa de bus en stap na 35 minuten uit bij de bushalte Minenochaya.

-, Vogelreservaat: Neem bij het treinstation Naka-Karuizawa de bus en stap na 10 minuten uit bij de bushalte Nishiku-lriguchi. Dan moet u nog 10 minuten lopen om het vogelreservaat te bereiken.

10 prachtige bestemmingen in Karuizawa en Japan