Centraal-Honshu

Swipe

Kawagoe

Het kasteel van de stad Kawagoe beschermde in de zeventiende eeuw de noordflank van de hoofdstad Edo. Een andere taak van het kasteel was te zorgen dat de vruchtbare rijstvelden niet in verkeerde handen vielen. Het gebied rondom de stad fungeerde namelijk als rijstproducent voor Edo. De rijst werd per boot over de rivier Shingashi naar Edo getransporteerd. Van het eens zo machtige kasteel is niet veel meer over; het gebouw Hon-maru-goten is de, enige overgebleven getuige van het bestaan van het kasteel.

Symbool van de stad is de statige klokketoren (Toki-nokane). Hoewel de toren al 350 jaar oud is, laat hij nog dagelijks zijn welluidende klok galmen. De stad is echter vooral bekend geworden om haar vele oude gebouwen die nog steeds de sfeer ademen van vervlogen tijden. Beroemd zijn de Kurazukurihuizen (huizen van kooplieden). In vroeger tijden brak er regelmatig brand uit in de stad, waarop de kooplieden overgingen op het bouwen van huizen die moeilijk vlam konden vatten. Men bouwde eerst een houten geraamte. Vervolgens maakten zij muren van witte klei en ten slotte smeerden zij het geheel dicht met pleisterkalk. Op de begane grond kwam de winkel en boven de winkel kwam het woongedeelte. Zo ontstonden er huizen die de naam Kurazukuri kregen. Er zijn nog rond de dertig Kurazukurihuizen in Kawagoe te vinden. Een goed voorbeeld staat naast het Kurazukurimuseum (geopend van 10.00 tot 16.30 uur) in de straat Saiwaicho. Dank zij de sfeer die deze authentieke gebouwen uitstralen, is een bezoek aan Kawagoe zeer de moeite waard. Voorts kunt u de tempel Kitain bezichtigen. Deze tempel werd in 830 gesticht. In de nabijgelegen tuin Gohyaku-rakan staan in lange rijen circa 500 beelden, leder beeld heeft een andere gelaats- en lichaamsuitdrukking. Op deze wijze zijn alle gevoelens die mensen kunnen hebben, uitgebeeld.

Trein Kawagoe:

Neem op het treinstation Shinjuku in Tokyo de Seibuspoorlijn en stap uit op het station Hon-Kawagoe.

Of neem op het treinstation Ikebukuro in Tokyo de Tobu-Tojospoorlijn en stap uit op het treinstation Kawagoe of Kawagoe-shi. Of neem op het treinstation Ueno in Tokyo de JR-trein en stap uit op het treinstation Kawagoe. U dient tijdens deze treinreis over te stappen in Omiya.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Standplaats

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 239.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kawagoe en Japan