Centraal-Honshu

Swipe

Kawasaki

De stad Kawasaki ligt ingeklemd tussen Tokyo en Yokohama, aan de monding van de rivier Tama (Tama-gawa). Een belangrijk deel van de ruimte in Kawasaki wordt ingenomen door zware industrieën, zoals staalbedrijven en hoogovens, olieraffinaderijen en petrochemische industrie, glas-, cement- en betonfabrieken en natuurlijk scheepswerven.

Amusement heeft altijd hoog in het vaandel gestaan van de bestuurders van deze stad. Vandaar dat de stad is overspoeld met Turkse baden en 'love hotels'. Voorts floreert de prostitutie in de wijk Horinouuch als nergens anders. Tevens hebben de twee grote pretparken Yomiuri Land en Mukogaoka-yuen een belangrijke recreatieve functie in de stad. Bezienswaardig is het openluchtmuseum Nihon-minka-en. In een sfeervolle omgeving staan 21 traditionele boerenhuizen en gebouwen, die men vanuit alle hoeken van het Japanse platteland hier naar toe heeft gebracht (geopend: dinsdag t/m zondag van 9.30 tot 16.00 uur, rond nieuwjaar gesloten).

Geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan het wetenschappelijk museum Toshiba (Toshiba Kagakukan) om zich te vermaken met de allernieuwste elektronische snufjes (geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, rond nieuwjaar en de laatste week van juli en de eerste week van augustus is het museum gesloten; reserveringen zijn noodzakelijk).

Trein, monorail en bus Kawasaki:

-, Yomiuri Land: Neem de Odakyuspoorlijn of de Keiospoorlijn en stap uit op het station Yomiuri Land-mae. Neem vervolgens de bus en stap na 10 minuten uit bij de bushalte Yomiuri Land.

-, Mukogaoka-yuen: Neem de Odakyuspoorlijn en stap uit op het station Mukogaoka-yuen. Vandaar brengt een monorail u in 3 minuten bij de ingang van het pretpark.

-, Nihon-minka-en: Neem de Odakyuspoorlijn en stap uit op het station Mukogaoka-yuen. Vanaf dit station loopt u in circa 15 minuten (zuidwaarts) naar het park Ikuta-ryo kuchi. In dit park ligt het openluchtmuseum.

-, Wetenschappelijk museum Toshiba: Neem de JR-trein naar het JR- treinstation Kawasaki. Verlaat de oostelijke uitgang. Neem daar de bus en stap na 10 minuten uit bij de bushalte Komukai.

10 prachtige bestemmingen in Kawasaki en Japan