Centraal-Honshu

Swipe

Mashiko

Mashiko is de thuisbasis van de Mashiko-pottenbakkers. De beroemde pottenbakker Shoji Hamada bouwde in Mashiko een oven; hij is er verantwoordelijk voor dat het Mashiko-aardewerk (de Mashiko-yaki) in heel Japan bekendheid geniet. Het aardewerk blinkt uit door zijn eenvoud. Voor het bakken van de klei maken de pottenbakkers gebruik van traditionele technieken en oeroude ovens die met hout gestookt worden. Een voorwaarde is dat de klei die zij gebruiken uit de directe omgeving van Mashiko komt. Heden ten dage zijn er in Mèshiko 150 pottenbakkerijen, die hun waren aan de kooplustige voorbijgangers proberen te slijten. Het is mogelijk om in Mashiko les te krijgen in de plaatselijke pottenbak-technieken. Bezienswaardig is het kleine museum in het huis van Hamada. Aangrenzend ligt de interessante pottenbakkerij Shimaoka.

Trein en bus Tsunomiya en Mashiko:

Neem in Tokyo de trein richting Nikko (zie Nikko) en stap uit in Utsunomiya. Neem hier de bus en stap na circa 1 uur uit in Mashiko.

Rondreizen

Groepsrondreis Japan

Tijdens deze rondreis Japan val je van de ene verbazing in de andere door de enorme tegenstellingen. Nergens ter wereld gaan mystiek,...

v.a. 3969.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Mashiko en Japan