Centraal-Honshu

Swipe

Nagano

De stad Nagano heeft ongeveer 390.000 inwoners en is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur. In 1998 werden in Nagano de Olympische Winterspelen gehouden.

De tempel Zenkoji

In Nagano staat de bekende tempel Zenkoji, die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. Deze tempel werd in de zevende eeuw gesticht door Yoshimitsu Honda. Het belangrijkste voorwerp van aanbidding werd in 552 door de keizer van Korea aan Japan geschonken. Eenmaal in de zeven jaar wordt deze afbeelding aan het toegestroomde publiek getoond.

De houten tempelgebouwen werden in het verleden regelmatig door vlammen verwoest. Dit ontmoedigde de monniken niet, zij herbouwden de tempel keer op keer. In de achttiende eeuw kwam de huidige centrale hal van de tempel gereed. Het werd het grootste met riet gedekte gebouw van Japan. Dit imposante gebouw telt twee breed uitwaaierende op elkaar getilde daken. Onder het voornaamste altaar loopt een 40 m lange aardedonkere gang. Alle pelgrims lopen er doorheen en voelen met hun handen aan de wanden. Een van de stenen in de muur draagt de naam 'sleutel van het paradijs'; als je deze steen in het donker aanraakt, dan wordt de deur van het paradijs voor je geopend. De tempel kreeg veel bekendheid, omdat de bewonders zich nooit wilden aansluiten bij een van de talloze boeddhistische sekten. Opmerkelijk is dat de deuren van deze tempel door de geschiedenis heen toegankelijk bleven voor vrouwen.

Achter de tempel staat een drie verdiepingen tellende pagode, een vogelhuis en een door schildpadden bevolkte vijver.

Het plateau Lizuna

Ten noordwesten van de stad ligt het plateau Lizuna. De verschillende meertjes op het plateau zijn bijzonder geliefd bij de inwoners van Nagano.

Warmwaterbronnen

Ten oosten van Nagano liggen de warmwaterbronnen van Yudanaka Shibu en van Minami Shiga. Yudanaka Spa is, wat betreft voorzieningen, goed uitgerust voor de gemiddelde toerist. De warmwaterbronnen van Shibu Spa hebben een heilzame werking op reumapatiënten, terwijl de warmwaterbronnen in Jigokudani bekend zijn omdat zij in de buitenlucht liggen. Gelijksoortige openluchtwarmwaterbronnen vindt u in de kuuroorden die gezamenlijk bekend staan als de Minami Shiga. Hun namen zijn Yamada, Takayama, Goshiki, Shichimi en Okuyamada.

Bereikbaarheid Nagano en omgeving:

-, Nagano: Neem op het treinstation Ueno in Tokyo de JR Shinetsu Honsenspoorlijn en stap na 3 uur uit op het treinstation van Nagano. Of neem in Osaka de Shinkansen naar Nagoya (reistijd 1 uur en 5 minuten). Stap daar over op de Chuo Honsenspoorlijn en stap na 3 uur en 15 minuten (per limited express) uit in Nagano.

-, De tempel Zenkoji: Loop vanuit het treinstation in Nagano rechtdoor langs het Station Hotel en het Central Hotel. Sla daarna rechts af de eerste hoofdstraat in die u tegenkomt, die helemaal doorloopt tot de ingang van de tempel (looptijd ongeveer een half uur).

Of neem bij het treinstation van Nagano de bus en stap na 10 minuten uit bij de tempel.

Of neem de Nagano Dentetsuspoorlijn en stap uit bij het derde station (Zenkoji-shita). Daarvandaan loopt u in 5 minuten naar de ingang van de tempel.

-, Warmwaterbronnen van Yudanaka Shibu: Neem in Nagano de Nagano Dentetsuspoorlijn en stap na 40 minuten uit in Yudanaka.

-, Warmwaterbronnen van Minami Shiga: Neem in Nagano de Nagano Dentetsuspoorlijn en stap na 15 minuten uit in Suzaka. Stap daar over op de bus die u binnen 1 uur bij de kuuroorden brengt.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Standplaats

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 239.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Nagano en Japan