Centraal-Honshu

Swipe

Omgeving van Nikko

Vanaf de stad Nikko loopt de Irohazakasnelweg, vol haarspeldbochten (in het laatste stuk), ongeveer 16 km in westelijke richting naar het fraai gelegen bergmeer Chuzenji. Het water verlaat het meer via de Kegonwaterval, waar het water 97 m loodrecht naar beneden valt. Nog verder westwaarts ligt een fascinerend moerasachtig gebied, het Senjogaharaplateau geheten. De uiterste noordwestgrens van het Nationale Park Nikko wordt gevormd door het met bossen omringde meer Yunoko. Aan de oevers ligt het kuuroord Yumoto Spa. Ten noorden van Nikko ligt het Kirifuriplateau, waar u 's winters prima kunt skiën. Ten oosten en noordoosten van Nikko kan men onder andere de kuuroorden Kinugawa Onsen en Kawaji Onsen ontwaren.

Het meer Chuzenji

Het meer Chuzenji ligt op een afstand van 16 km ten westen van Nikko aan de voet van de 2.484 m hoge vulkaan Nantai. Het meer heeft een omtrek van 21 km, beslaat een oppervlakte van 11,6 km2 en is gesitueerd op een hoogte van 1265 m boven de zeespiegel. Tijdens een uitbarsting van de vulkaan Nantai stroomde de gloeiend hete lava langs zijn hellingen dwars door het stroomgebied van de rivier Daiya. Aldus ontstond een vulkanische dijk die het water van de rivier blokkeerde. Door deze gebeurtenis steeg het water achter de natuurlijke dam en ontstond het meer Chuzenji.

Als u vanuit Nikko de bus neemt naar het meer, dan kunt u een tussenstop maken in Akechidaira (40 minuten per bus vanaf Nikko). Vanaf hier kunt u in 3 minuten per kabeltram het uitzichtspunt Tempodai bereiken. Vanaf dit punt heeft u een weids zicht op het meer en de Kegonwaterval, met op de achtergrond de imposante vulkaan Nantai. U kunt vanaf het uitzichtspunt Tempodai in circa 50 minuten wandelen naar het uitzichtspunt Chanokidaira. Vandaar kunt u per kabelbaan afdalen naar de Kegonwaterval (op een wandelafstand v^n 5 minuten van de bushalte Chuzenji Onsen). U kunt dit uitstapje alleen op uw heenreis naar het meer maken. De bus heen rijdt namelijk via de nummer 2 Irohazakasnelweg langs Akechidaira; de bus terug richting Nikko gaat via een andere weg (de nummer 1 Irohazakasnelweg).

Aan de noordoostelijke oever van het meer ligt het kuuroord Chuzenji Onsen, een druk bezochte plaats. In het dorp zijn een groot aantal souvenirwinkels, eetgelegenheden en overnachtingsmogelijkheden (inclusief warmwaterbron) gevestigd. De bus vanuit Nikko stopt bij de bushalte Chuzenji Onsen. Vanaf de Ojiripier (3 minuten lopen vanaf de bushalte Chuzenji Onsen) wordt een veerdienst onderhouden met Shobugahama (vaartijd 20 minuten). Voorts vertrekt er vanaf dezelfde pier een rondvaartboot die onder andere afmeert bij de tempel van Chuzenji (vaartijd 55 minuten). In de maanden december, januari en februari is het meer meestal bevroren en kunnen er geen boten varen.

Trein en bus Chuzenji Onsen:

Neem bij het treinstation in Nikko (JR of Tobu) de bus en stap na 50 minuten uit bij de bushalte Chuzenji Onsen. Of neem vanaf het tempelterrein van Nikko (bushalte Nishi-sando of bushalte Shinkyo) de bus westwaarts en stap na 45 minuten uit bij de bushalte Chuzenji Onsen.

De Kegonwaterval

Het water verlaat het meer van Chuzenji via de Kegonwaterval, waar het water 97 m loodrecht naar beneden valt. Twaalf kleinere watervallen, de Juni Taki, vervolmaken de aanblik van deze sierlijke waterval. Op zonnige dagen verschijnt er regelmatig een kleurrijke regenboog, die zijn ontstaan dankt aan de zeer hoge luchtvochtigheidsgraad rondom het vallende water. In de nabijheid van de waterval start een kabelbaan die u binnen 5 minuten bij het uitzichtspunt Chanokidaira brengt. Bij het uitzichtspunt heeft men een kleine botanische moerastuin aangelegd.

Wandelen naar de Kegonwaterval:

Vanaf de bushalte Chuzenji Onsen loopt u via de hoofdstraat in 5 minuten naar de Kegonwaterval. Een lift brengt u tot onderaan de waterval.

Tempel van Chuzenji

Ten zuiden van Chuzenji Onsen ligt op de oostelijke oever van het meer de Chuzenjitempel. De tempel werd gesticht in 784 door de hogepriester Shodo-shonin. Zeer fraai is het beeld van de duizendarmige godin Kannon, een meesterwerk van Shodo-shonin. In de strak uitgevoerde hal Godai-do staan op het koor de blauw gekleurde afbeeldingen van de vijf boeddhistische beschermgoden Fudo, Kosanze, Gundari, Daiitoku en Kongoyasha-myoo. De reusachtige draak op het plafond is geschilderd door Nanpu Katayama. Opmerkelijk zijn de geschilderde bloemen die op het geruite deel van het plafond zijn aangebracht. Dicht bij de Chuzenjitempel ligt het strand van Utagahama.

Wandelen naar tempal van Vhuzenji:

Vanaf de bushalte Chuzenji Onsen loopt u in circa 20 minuten naar de Chuzenjitempel (houd het meer aan uw rechterhand).

Het heiligdom Futurasan en de vulkaan Nantai

Ten westen van Chuzenji Onsen ligt op de noordelijk oever van het meer het heiligdom Futurasan (het Chugushi). Dit heiligdom werd gesticht in 784. Op het terrein staat een museum (Homotsukan) met onder andere een collectie wapentuigen, zwaarden en attributen die tot de inventaris van het heiligdom horen. Op het grondgebied van het heiligdom Futurasan start een wandelpad dat naar de top van de uitgedoofde vulkaan Nantai leidt. Deze vulkaan is 2.484 m hoog en is daarmee de op één na hoogste berg in het Nationale Park Nikko. De hoogste berg, de Shirane, is 2.577 m hoog. Een wandeling vanaf Futurasan naar de top kost de gemiddelde wandelaar 5 uur. U overbrugt daarbij een hoogteverschil van 1.219 m. Voor de afdaling moet u 3 uur uittrekken. De tocht voert over de zwaar beboste helling van de vulkaan. Op de noordwestelijke top ligt een schitterende krater met een diameter van 400 m. De vulkaan mag beklommen worden van 5 mei tot 15 oktober.

Wandelen naar Futurasan:

Vanaf de bushalte Chuzenji Onsen loopt u in 15 minuten naar het heiligdom (houd het meer aan uw linkerhand).

Stranden Chuzenjimeer

Rondom het Chuzenjimeer liggen drie stranden: Utagahama aan de oostelijke oever van het meer (bij de Chuzenjitempel), Shobugahama aan de noordelijke oever en Senjugahama aan de westelijke oever.

Wandelen en veerboten stranden Chuzenjimeer:

-, Utagahamastrand: 20 minuten lopen vanaf de bushalte Chuzenji Onsen.

-, Shobugahamastrand: Neem de veerboot vanaf de Ojiripier of neem de bus vanaf de bushalte Chuzenji Onsen en stap na 20 minuten uit bij het strand.

- Senjugahamastrand: Informeer bij de Ojiripier of er een veerdienst wordt onderhouden op de dag dat u naar dit strand wilt.

De Ryuzuwaterval

De Ryuzuwaterval heeft een lengte van 200 m en is idyllisch gelegen in een bosrijk gebied.

Bereikbaarheid Ryuzuwaterval:

De waterval ligt langs weg nummer 120 (Chuzenjimeer-Yunokomeer).

Het Senjogaharaplateau

Tussen de meren Chuzenji en Yunoko lag in vroeger tijden een ander ondiep meer. In het voedselrijke (eutrofe) water van dit meer begonnen allerlei planten en bomen te groeien. Planten en bomen die, als hun tijd gekomen was, afstierven en vervolgens onder water vielen. Deze plantenresten verteerden maar gedeeltelijk door een gebrek aan zuurstof onder water (voor afbraak van plantenmateriaal is zuurstof in de regel onmisbaar). Zo hoopten zich in het meer de halfverteerde plantenresten op, met andere woorden, er werd veen gevormd. Heden ten dage is dit proces nog steeds in gang en is het ondiepe meer veranderd in een soort moeras. In het moeras ligt een dik veenpakket. Het gebied staat bekend als het Senjogaharaplateau. Een g'root aantal exotische planten en honderd soorten sierlijke vogels heeft hun thuis in dit enerverende gebied. Uitgezette wandelpaden maken het de bezoeker mogelijk om van al dit fraais te genieten. Er is zelfs een wandelpad uitgezet, dat vanaf de Yudakiwaterval, dwars door het Senjugaharaplateau, naar de Ryuzuwaterval leidt. U moet echter met één ding onvoorwaardelijk rekening houden: verlaat nimmer het aangegeven pad in het moeras!

Bereikbaarheid Senjugaharaplateau:

Het Senjugaharaplateau ligt westelijk van weg nummer 120, die van het Chuzenjimeer naar het meer Yunoko voert.

Het meer Yunoko

In de noordwesthoek van het Nationale Park Nikko ligt op 1.478 m hoogte het meer Yunoko. Het water verlaat dit meer via de 110 m lange en 10 m brede Yudakiwaterval. Op de noordelijke oever ligt het kuuroord Yumoto Spa, waar u kunt genieten van heilzame en zwavelhoudende warmwaterbronnen.

De berg Oku Shirane, ten westen van het meer Shirane, is met een hoogte van 2.577 m de hoogste berg in dit gebied, 's Winters wordt er op zijn hellingen druk geskied.

Ook in dit gebied zijn er veel wandelmogelijkheden. De sportievelingen onder u kunnen de berg Oku Shirane beklimmen, terwijl degenen die het rustiger aan willen doen rond het rustieke meer Yunoko kunnen wandelen (afstand: circa 3 km).

U kunt een bezoek brengen aan de tempel Yumoto Osenji. Daar staat een goudkleurige afbeelding van boeddha Yakushi, de geneesheer der zielen, gezeten op een lotusbloem.

Vanaf Yumoto Spa leidt weg nummer 120 noordwaarts naar Numata over de Konseipas (2.000 m). Het uitzicht vanaf deze pas is adembenemend.

Bus Yumoto Spa:

Neem in Chuzenji Onsen de bus westwaarts en stap na circa 25 minuten uit in Yumoto Spa.

Of neem bij een van de treinstations in Nikko de bus en stap na 1 uur en 25 minuten uit in Yumoto Spa.

Kinugawa Onsen

Kinugawa Onsen is het grootste kuuroord in het Nationale Park Nikko. Het stadje is vernoemd naar de rivier Kinugawa. Ten zuiden van Kinugawa Onsen ligt het ravijn Ryuokyo; door het ravijn loopt een wandelpad. Ten noorden van Kinugawa Onsen ligt het kuuroord Kawaji Onsen, waar een aantal openluchtwarmwaterbronnen ligt bij de rivier.

Trein en bus Kinugawa Onsen:

-, Kinugawa Onsen: Neem in Nikko de trein naar Tobu en stap uit in Kinugawa Onsen. Incidenteel moet u overstappen in Shimo-lmaichi.

-, Kawaji Onsen: Neem bij het station Kinugawa Onsen de bus en stap na ongeveer een half uur uit in Kawaji Onsen.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Maeva

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 239.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Omgeving van Nikko en Japan