Centraal-Honshu

Swipe

Shizuoka

Shizuoka is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur. In vervlogen tijden was Shizuoka het twintigste station aan de Tokaidoweg en lag deze stad ongeveer halverwege tussen Tokyo en Kyoto. Door deze ligging is Shizuoka eeuwenlang van grote strategische waarde geweest. Het toenmalige kasteel van de stad waakte over de Tokaidoweg.

Het heiligdom Kunozan Toshogu

Buiten de grenzen van Shizuoka staat op de heuvel Kunozan het fraaie heiligdom Kunozan Toshogu, dat in 1617 werd gebouwd door de tweede shogun van Edo. Het gewelfde, groen gekleurde dak harmonieert met het omringende groene woud.

U kunt dit heiligdom bereiken via een trap met 1.100 stenen treden. Uw moeite wordt beloond met een weids zicht op de Surugabaai.

Kabelbaan naar het Nihondairaplateau

Op circa 800 meter van het heiligdom vindt u het startpunt van een kabelbaan die haar eindpunt heeft op het Nihondairaplateau, waar thee wordt verbouwd. Voorts biedt deze plek bij helder weer een schitterend panorama op de vulkaan Fuji, de stad Shimizu en de Surugabaai.

Archeologische overblijfselen van Toro

Dichter bij de stad liggen de archeologische overblijfselen van Toro. In 1943 werden hier de resten gevonden van een dorp dat zo 'n 2.000 jaar geleden floreerde. Het kleine archeologische museum toont de gevonden voorwerpen en gerestaureerde woningen.

Shinkansen, trein en bus Shizuoka:

-, Shizuoka: In Shizuoka stopt de Shinkansen. Reistijd vanuit Osaka (Shin-Osaka): 2 uur per Hikari. U kunt ook gebruik maken van de Tokaido (Honsen) -lijn. Voorts kunt u vanuit Tokyo gebruik maken van de bus Tomei Expressway. Reistijd: 3 uur.

-, Heiligdom Kunozan Toshogu: Neem de bus vanaf het station Shizuoka en stap na 35 minuten uit bij het heiligdom.

10 prachtige bestemmingen in Shizuoka en Japan