Centraal-Honshu

Swipe

Toyama

De voormalige kasteelstad Toyama ligt aan de monding van de rivier Jinzu, die wordt gevoed door het koude smeltwater van de Japanse Alpen. Hiermee is direct de aanwezigheid van veel toeristen verklaard: vanuit Toyama kunt u namelijk de Japanse Alpen bereiken. In het centrum van de stad ligt het park Toyama-joshi, waar een geslaagde reconstructie staat van het oorspronkelijke kasteel. Ten westen van de stad, aan de overzijde van de rivier Jinzu, ligt het park Kurehayama Koen. Omdat het op de flank van een heuvel ligt, heeft u een redelijk zicht op de stad en het achterliggende gebergte. In dit park is het Toyamashi Minzoku Mingei Mura te vinden, een openluchtmuseum met een verzameling traditionele boerenhuizen. Voorts herbergt het park de tempel Chokeiji. In deze tempel staan 535 stenen afbeeldingen van volgelingen van Boeddha (Rakan). Alle beeldjes stammen uit de periode 1799 tot 1849.

Kuroberavijn (Kurobe-Kyokoku)

Velen zullen echter snel de 421.000 inwoners van Toyama achter zich laten en doorreizen naar het Kuroberavijn (Kurobe-Kyokoku) in het Nationale Park van de Japanse Alpen (het Nationale Park Chubu- Sangaku). Het fraaiste gedeelte van dit werkelijk adembenemende ravijn ligt tussen het kuuroord Unazaki Onsen en het diep in de Japanse Alpen gelegen dorp Keyakidaira. De rit tussen Unazaki Onsen en Keyakidaira wordt verzorgd door een speciale trein met open wagons. De trein volgt (vanaf Unazaki Onsen) stroomopwaarts de rivier Kurobe en bereikt na een rit van 20 km zijn eindbestemming. Deze zogenaamde Kurobe Kyokokuspoorlijn onderhoudt deze dienst vanaf mei tot midden november. Vanuit de trein heeft u een goed zicht op de imposante berg Tateyama (3.021 m hoog).

U kunt ook op een andere wijze vanuit Toyama kennis maken met dit gebergte. Vanuit Tateyama voert de zogenaamde Tateyama-Kurobe Alpine Route u over een afstand van rond de 100 km dwars door de Japanse Alpen en het Nationale Park Chubu-Sangaku. Dit is een zeer indrukwekkende en wonderschone tocht die u tussen de hoogste toppen van de Japanse Alpen door voert. U volgt de bovenloop van de rivier Kurobe en passeert het langwerpige Kurobemeer (en de dam), de 126 m hoge Shomyowaterval en de majestueuze berg Tateyama. U kunt eventueel doorreizen naar Matsumoto, waarvandaan u natuurlijk ook de Tateyama-Kurobe Alpine Route kunt volgen. De route start in dat geval in Shinano-Omachi. U moet er rekening mee houden dat u per trein, bus, kabeltram, kabelbaan en trolleybus rijdt, wat de kosten van deze route relatief hoog maakt. Het is echter zeker het geld en de moeite waard!

Bereikbaarheid Toyama:

-, Toyama: Neem in Kyoto de trein en stap na 3 uur en 10 minuten uit in Toyama (reistijd vanaf Osaka: 3 uur en 40 minuten).

Of neem in Tokyo de Joetsu Shinkansen naar Nagaoka. Stap daar over op de Hokurriku Honsenspoorlijn naar Toyama, reistijd per express circa 4 uur.

-, Kuroberavijn: Neem in Toyama de Toyama Chiho Tetsudospoorlijn en stap na 50 minuten uit in Unazaki Onsen (voorbij het station Kurobe en tevens eindpunt van deze trein). Stap in Unazaki Onsen over op de Kurobe Kyokokuspoorlijn en stap na een rit van 40 minuten door het ravijn uit in Keyakidaira (tevens eindpunt van deze trein). Vanuit Keyakidaira zult u met dezelfde trein terug moeten reizen naar Unazaki Onsen. Degenen die met een JR-pas reizen, kunnen in Toyama met de JR Hokuriku Honsenspoorlijn naar Kurobe gaan. Hier kunnen zij overstappen op de Toyama Chiho Tetsudospoorlijn die hen naar Unazaki Onsen brengt.

- Tateyama-Kurobe Alpine Route: Neem in Toyama de Toyama Dentetsuspoorlijn en stap na 1 uur uit in het dorp Tateyama. Daarvandaan brengt een kabeltram u in 7 minuten in Bijodaira. Daar neemt u de bus bergopwaarts naar Murodo (reistijd 1 uur, onderweg passeert u de sierlijke Shomyowaterval). Vanuit Murodo voert een trolleybus u in 10 minuten door een donkere bergtunnel naar Daikanbo. In Daikanbo stapt u in een kabelbaan waarmee u in 7 minuten over de vallei zweeft naar Kurobedaira. Vanuit Kurobedaira brengt een kabeltram u binnen 5 minuten bij de oever van het Kurobemeer. Vanaf de dam vertrekt een bus naar Ogisawa (reistijd ongeveer 20 minuten), waar u kunt overstappen op de bus naar Shinano-Omachi (reistijd circa drie kwartier). In Shinano-Omachi kunt u eventueel de Oito- spoorlijn nemen naar Matsumoto (zuidwaarts) of Itoigawa (noordwaarts naar de kust).

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 131.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Toyama en Japan