Centraal-Kenia (provincie Central)

Swipe

Centraal-Kenia (provincie Central)

De provincie wordt ook wel aangeduid als: Central Highlands, de Centrale Hooglanden, of White Highlands, Witte Hooglanden en strekt zich uit ten noorden van Nairobi tot aan, ruwweg, Nanyuki. Daarmee omvat het het hoogste gedeelte van Kenia, Mt. Kenya ligt in het centrale hoogland. Het is het thuisland van het Kikuyuvolk. Vanwege de hoge ligging kent het gebied een meer dan uitstekend klimaat. Dankzij dat klimaat groeit er van alles en vele blanken die betrokken waren bij de aanleg van de spoorweg naar Uganda vestigden zich later in het gebied als landbouwer.

Het gehele gebied is qua infrastructuur goed ontwikkeld. Er is een uitstekend wegennet, er zijn goede spoorwegverbindingen en met de bus kunt u vrijwel overal snel en min of meer comfortabel komen. Alleen het meest noordelijke gedeelte, vooral tussen Nanyuki en Nyahururu kan vervoersproblemen opleveren. Voor lokale verbindingen bent u op matatu’s aangewezen.

We reizen vanaf het zuidelijke gedeelte, zeg maar ten noorden van Nairobi via de A2 naar het noordoosten, via Thika, Embu en Meru naar Nanyuki, maken daar een kort uitstapje naar het westelijker gelegen Nyahururu en komen dan via Naro Moru, Nyeri en Karatina weer op de A2 terug.

10 prachtige bestemmingen in Centraal-Kenia (provincie Central) en Kenia