Centraal-Kenia (provincie Central)

Swipe

Meru

Noordoostelijk van Mt. Kenya ligt Meru. Het is voor de provincie een belangrijke plaats waar tal van economische en organisatorische taken geconcentreerd zijn. De plaats is tamelijk hoog gelegen en in de regenseizoenen vaak slechts met moeite te bereiken. U hoeft er dan ook niet voor het uitzicht heen te gaan, Meru hult zich vaak in de wolken, net als Mt. Kenya, als gevolg van de aanwezigheid van tropische wouden.

Meru, genoemd naar het gelijknamige volk, is als plaats weinig interessant. Het biedt echter uitstekende mogelijkheden om als uitgangspunt te dienen voor een klim naar de toppen van Mt. Kenya, ook via de Chogoriaroute. In de omgeving van Meru wordt, als enige plaats in oostelijk Afrika miraa geteeld. Miraa is een soort legale softdrug. Overal in Kenia, maar ook in Somalië en Ethiopië kauwen mensen de twijgen van de miraa. Het heeft een opwekkende en stimulerende uitwerking.

Als u in de plaats bent moet u zeker een bezoek brengen aan het museum waar u veel aan de weet kunt komen over de flora en fauna rond Mt. Kenya en het biedt uiteraard een schat aan informatie over het Meruvolk. 

Het Meru N.P. ligt op ongeveer 80 kilometer afstand van de plaats Meru in de provincie Eastern. Bezoekers van dit N.P. verblijven doorgaans in de directe omgeving ervan.

10 prachtige bestemmingen in Meru en Kenia