Centraal-Kenia (provincie Central)

Swipe

Thika

Als u van Nairobi naar Thika rijdt lijkt het alsof er geen ander gewas bestaat dan ananas. Zover het oog reikt strekken zich de planta-ges uit en de naam Del Monte zal u zeker bekend voorkomen. Thika is in de eerste plaats een industriestad waar ananas wordt schoongemaakt en ingeblikt voor bestemmingen over de gehele wereld.

Thika dankt ook een zekere bekendheid aan het boek The Flame Trees of Thika, dat zich afspeelt aan het begin van de 20e eeuw. Het is geschreven door Elspeth Huxley en het vertelt over haar jeugd toen haar ouders zich als blanke kolonisten in Thika vestigden en de problemen die zich daarbij voordeden.

Bij een overnachting in deze plaats moet u zeker een bezoek brengen aan de diverse watervallen in de omgeving. Enkele ervan, de Chania Falls en de Thika Falls, vindt u in de directe nabijheid van het New Blue Posts Hotel. Het hotel dateert uit de beginjaren van de 20e eeuw en in 1907 logeerde Churchill er. Het behoort dus tot de oudste hotels van Kenia. U kunt in dit gebied korte wandelingen maken door de fraaie natuur waar vooral bontgekleurde vlinders zich graag laten zien. Ook de vogelliefhebber moet niet vergeten een verrekijker mee te nemen, er worden in dit gebied soms uiterst zeldzame exemplaren waargenomen.

Vanuit Thika kunt u een uitstapje maken naar Ol Doinyo Sapuk N.P. dat zich via de A3, richting Garissa, op slechts 25 kilometer van de plaats bevindt. Een stop onderweg bij Fourteen Falls levert in het bijzonder in het regenseizoen spectaculaire beelden op.

10 prachtige bestemmingen in Thika en Kenia