Centraal West-Brazilië

Swipe

Campo Grande

Campo Grande met ongeveer 700.000 inwoners is de jonge dynamische hoofdstad, gesticht in 1889. Men heeft dus net het eerste eeuwfeest achter de rug. Dat de historie van de hoofdstad veel te maken heeft met intensieve veeteelt is nog duidelijk te merken, maar Campo Grande is momenteel veel meer het economisch en industrieel centrum van de staat.

Musea zijn er ook zoals het Museu Dom Bosco aan de Rua Br. do Rio Branco 1843 waar een goed beeld gegeven wordt van het leven van de Indianen, de flora en fauna en de bodemschatten in dit deel van Brazilië. Het museum is dagelijks open van 7.00-11.00 uur en van 13.00-17.00 uur. In Campo Grande bevindt zich een aantal goede restaurants (churrascarias). Het treinstation maakt onderdeel uit van de lijn Santos-São Paulo-Corumba-Bolivia.

Vanuit Campo Grande beginnen ook de belangrijkste toegangswegen naar de Pantanal. Er gaan dagelijks buslijnen naar de zuidelijke dorpen en stadjes aan de rand van de Pantanal, Miranda en Corumbá. Campo Grande is op zich geen bestemming voor een langer verblijf.

10 prachtige bestemmingen in Campo Grande en Brazilië