Centraal Zwitserland

Swipe

Andermatt

Het stadje Andermatt (1700 inwoners) ligt in de Ursenervallei op een belangrijk kruispunt van wegen tussen de Gotthard, Furka en Oberalppas. In het op 1444 m hoogte gelegen stadje staan twee kerken, een raadhuis uit 1767 en veel mooie huizen. De barokke Pfarrkirche uit 1695 met een rococoaltaar staat in het stadje; de Mariahilfkapelle staat op een heuvel even buiten Andermatt. Vanaf hier heeft u een weids uitzicht op het rondom liggende gebergte. Vanuit de directe omgeving van Andermatt kunt u per kabelbaan naar de Gemsstock (2961 m), een bergpiek ten noorden van de Pzo Centrale (3001 m). De bergtop biedt een fraai zicht op het omringende gebergte, bovendien kunt u hier in de zomer en wintermaanden skiën.

Verbindingen

Auto: van Andermatt via de Gotthardpas naar Airoio: vanuit Andermatt gaat de weg naar Hospenthal, waarna hij na tientallen bochten op 2108 m hoogte bij het hospitium op de top van de SintGotthard uitkomt. Bij een klein bergmeer staat bij het hospitium het Guexmonument voor een verongelukte vlieger. De weg komt uiteindelijk na een lange en bochtige afdaling uit in Airoio, het begin van Ticino. Van Andermatt naar Chur: in Andermatt begint de bergweg naar Chur, met na enige kilometers de 2044 m hoge Oberalppas. De weg volgt het dal van de VorderRhein en komt via Sedrun, Disentis en Reichenau in Chur. Bij llanz buigt de weg af naar de belangrijke winter en zomercentra Laax en Flims, die samen aan de voet van een tot bijna 3200 m stijgende bergketen liggen. Trein naar Brigg, Chur, Zürich, Bellinzona en Lugano.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Andermatt en Zwitserland