Centraal Zwitserland

Swipe

De Grimselpas

In het lager gelegen Gletsch (1761 m) gaat een weg naar de Grimselpas (de andere weg voert naar het Rhönedal en de Gomser Alpen in Wallis). De weg stijgt via tachtig bochten naar een hoogte van 2165 m. De hier gelegen Grimselpas ligt tussen de Rhöne en de Aare, in een ruige omgeving met gletsjers en een van de grootste stuwmeren van de Alpen, de 5,5 km lange Grimselsee. Het diepblauwe meer waarin de Beneden-Aaregletsjer uitkomt, ligt vlak voor de pasweg. Het water van het stuwmeer wordt door een tunnel nar de kleinere (rechts van de weg gelegen) Gelmermeer geleid, vanwaar het door enorme buizen meer dan 500 meter omlaag raast naar de elektriciteitscentrale van Handegg. Hetzelfde proces vindt later in Innertkirchen plaats, waarna het water wegstroomt in de Aare.

Langs de pasweg liggen links de Ritzli horn (3283 m) en de hoge toppen van het Berner Oberland, met de Finsteraar horn (4274 m) als de hoogste berg, en rechts de Dammastock en de Hinter Tierberg (3444 m). In de verte ligt de Sustenhorn (3504 m). Via de Grimselpas voert de weg door het Haslidal langs Innertkirchen naar Meiringen, beide in Berner Oberland.

Verbindingen

Bussen tussen Gletsch en Innertkirchen.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De Grimselpas en Zwitserland