Centraal Zwitserland

Swipe

Engelberg en de berg Titlis

Benedictijnenklooster

Aan de voet van de 3039 m hoge met eeuwige sneeuw bedekte berg Titlis ligt het benedictijnenklooster van Engelberg. Het klooster werd in 1120 gesticht ter ere van Maria, de moeder van Jezus van Nazareth. Driemaal, in 1200,1306 en 1729, brandde het klooster tot de grond toe af. Het gebouw herrees echter steeds als een feniks verjongd uit de as; het huidige gebouw stamt uit 1749. Het machtige klooster is in het bezit van een beroemde bibliotheek met middeleeuwse handschriften. In de kloosterkerk staat het grootste orgel van Zwitserland. Bij het klooster bouwde men de nederzetting Engelberg (1050 m).

Toeristencentrum

Dit kloosterdorp ontwikkelde zich aan het eind van de 19de eeuw tot het meest bezochte centrum voor het zomer en wintertoerisme van CentraalZwitser land. Het gebied biedt talloze wandelen skimogelijkheden. Bezienswaardig is het uitzicht van de verschillende kabelbanen op de berghellingen en de gletsjer. De kabelbanen brengen de bezoekers van Engelberg naar de top van de berg Titlis.

Kabelbaantocht

Het eerste deel van de kabelbaantocht eindigt bij de Gerschnialp, het tweede deel bij de blauwe Trübsee. De volgende zweefbaan brengt u bij het gletsjerstation Stand (2450 m) waar u overstapt in de eerste draaiende cabinebaan ter wereld, de Rotair. Tijdens de tocht draait de cabine eenmaal om de eigen as. U kunt zo van alle kanten genieten van de prachtige berg en gletsjerwereld waar u overheen zweeft. Vanaf het hoogste station kunt u in 10 minuten de kleine Titlis beklimmen; voor de beklimming van de hoogste top dient u over bergschoenen te beschikken (ca. 50 minuten). Bij het hoogste station kunt u een panoramarestaurant, een uitzichthal, een zonneterras, een ijsgrot en een gletsjerpad vinden. Als er vanaf de top weinig zicht is, draait men een 11 minuten durende film over de kabelbaantochten rondom de Titlis en het uitzicht op de omgeving. De terugtocht vanaf de Titlis kan weer met de Rotair worden gemaakt, maar de betere skiër zal het op zijn of haar latten doen. De rit met de kabelbanen van Engelberg naar de top van de Titlis duurt ca. 45 minuten. U kunt hier ook zomers prima skiën.

Verbindingen ENGELBERG

Auto: u rijdt In ca. 30 min. vanuit Luzern naar Engelberg.

Trein: de Luzern-Stans-Engelberg Bahn (deels tandradbaan) brengt u vanuit Luzern in een uur in Engelberg.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Engelberg en de berg Titlis en Zwitserland