Centraal Zwitserland

Swipe

Wassen

De door het dal van de Reuss lopende autoweg van Altdorf naar Wassen heeft het verkeer enorm vergemakkelijkt in vergelijking met slechts enige tientallen jaren geleden. De weg loopt via Erstfeld naar Amsteg met de ruïne ZwingUri, het onderste deel van een burchttoren uit de 13de eeuw. Bijzonder is de voetgangersbrug over de rivier de Reuss bij Wassen in Pfaffensprung (zie afbeelding).

Langs de weg ligt na enige kilometers het dorpje Wassen, waarvan het hooggelegen St. Galluskerkje telkens weer de verwondering van de treinreiziger oproept. De Sint-Gotthardspoorlijn passeert hier drie tunnels, waardoor men het kerkje drie keer op verschillende hoogten ziet. Het gebouw (1735) is ook van binnen bezienswaardig vanwege de uit hout gesneden barokke altaren.

Verbindingen

Auto: in Wassen begint de bergweg die via het Meiental, de Sustenpas (2224 m) en het Gadmental naar Meiringen en de Brienzersee met Interlaken leidt. Voorts autowegen en treinen naar Altdorf, Göschenen en Andermatt.

Bus naar Meiringen, Göschenen en Andermatt.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Wassen en Zwitserland