Centrale Vlakte

Swipe

Mallorca

Tussen het Tramuntana-gebergte en het Levante-gebergte ligt een vruchtbare vlakte die men Es Pla noemt. Het is een weinig bezocht gebied met veel landbouwnederzettingen. De invloed van het toerisme is er gering en juist daarom is het gebied nog authentiek. Overal strekken zich akkers, wijngaarden en boomgaarden uit met amandelbomen, vijgenbomen, olijfbomen en johannesbroodbomen. Het gebied rondom de stadjes Sa Pobla en Muro noemt men wel de groentetuin van Mallorca: men verbouwt er onder meer aardappelen, maïs en aubergines. Bijzonder zijn de vele schaapskudden die over de velden dwalen. In de vroege ochtenduren en tijdens het ondergaan van de zon maakt u een goede kans om ze tegen te komen in het gebied tussen Vilafranca (de Bonany) en Felanitx. Letterlijk genomen is de aanduiding als vlakte niet geheel juist: het gebied is glooiend (tussen 0 en 200 m) met enkele ruim 300 m hoge toppen. Op veel van deze kalkstenen heuvels heeft men heiligdommen en kloosters gebouwd. De bekendste op de centrale vlakte zijn de hermitages Ermita de Bonany, Santuari de Nostra Senyora de Cura en Ermita de Santa Magdalena.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca