Centrale Vlakte

Swipe

Mallorca

Op 5 km ten noordwesten van Consell ligt op een uitloper van het Tramuntana-gebergte het dorp Alaró, een kleine nederzetting met schuine straten.

Ten noorden van het dorp Alaró strekt zich de berg Ca'n Jaques uit. Op deze 817 m hoge berg staat de ruïne van het kasteel van Alaró (Castell d'Alaró). De burcht lag op een strategisch belangrijke plek en was moeilijk in te nemen. Tot 56 jaar na de verovering van Mallorca door de christenen hielden de moren het kasteel in bezit. Vanaf het kasteel heeft u een prachtig uitzicht op Palma en de centrale laagvlakte. In een 17e-eeuwse kapel staat een altaarstuk dat de dood uitbeeldt van de martelaars Cabrit en Bassa, twee volkshelden die het koninkrijk Mallorca verdedigden tegen de Aragónese kroon.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca