Centrale Vlakte

Swipe

Mallorca

In het dorp Algaida kunt u een bezoek brengen aan de gotische Petrus en Pauluskerk (Església Sant Pere i Sant Pau). Kunstliefhebbers moeten niet vergeten om te stoppen bij de 18e-eeuwse windmolen van het dorp Algaida. In de molen tonen de leden van een kunstenaarscollectief hun werken.

Ermita de la Pau

Direct ten zuidwesten van Algaida staat de Ermita de la Pau, een 13e-eeuws kluizenaarsverblijf met een Romaans kerkje.

Glasblazerij Vidrios Gordiola

Op 2 km ten westen van Algaida, richting Palma, staat de glasblazerij Vidrios Gordiola (adres: Ctra. Palma-Manacor km 19; geopend: apr.-okt. ma.-za. 9.00-20.00 uur, zo. en feestd. 9.00-13.30 uur; nov.-mrt. ma.-za. 9.00-13.30 uur en 15.00-19.30 uur, zo. en feestd. 9.00- 13.30 uur) alwaar men het blazen van glas tot een kunst heeft verheven. Het glas wordt geblazen via een methode die al in de 14e eeuw werd gevolgd. Typische kleuren voor het Mallorcaanse glas zijn kobaltblauw, groen, geel en topaas (zie ook 'Economie' - 'Ambachtelijke producten'). In het museum van de glasblazerij (Ca'n Gordiola) staan enkele pronkstukken.

Prehisto Parc

Als u nog 3 km verder westwaarts rijdt in de richting van Palma, dan passeert u het dorpje Son Gual en het Prehisto Parc. In het Prehisto Parc heeft men 31 prehistorische dieren, waaronder dinosauriërs, op ware grootte nagemaakt. Zij staan in een pijnbomenwoud tentoongesteld. Verder zijn er picknickplaatsen en een bar met terras.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca