Centrale Vlakte

Swipe

Algaida

In het dorp Algaida kunt u een bezoek brengen aan de gotische Petrus en Pauluskerk (Església Sant Pere i Sant Pau). Kunstliefhebbers moeten niet vergeten om te stoppen bij de 18e-eeuwse windmolen van het dorp Algaida. In de molen tonen de leden van een kunstenaarscollectief hun werken.

Ermita de la Pau

Direct ten zuidwesten van Algaida staat de Ermita de la Pau, een 13e-eeuws kluizenaarsverblijf met een Romaans kerkje.

Glasblazerij Vidrios Gordiola

Op 2 km ten westen van Algaida, richting Palma, staat de glasblazerij Vidrios Gordiola (adres: Ctra. Palma-Manacor km 19) alwaar men het blazen van glas tot een kunst heeft verheven. Het glas wordt geblazen via een methode die al in de 14e eeuw werd gevolgd. Typische kleuren voor het Mallorcaanse glas zijn kobaltblauw, groen, geel en topaas (zie ook 'Economie' - 'Ambachtelijke producten'). In het museum van de glasblazerij (Ca'n Gordiola) staan enkele pronkstukken.

Prehisto Parc

Als u nog 3 km verder westwaarts rijdt in de richting van Palma, dan passeert u het dorpje Son Gual en het Prehisto Parc. In het Prehisto Parc heeft men 31 prehistorische dieren, waaronder dinosauriërs, op ware grootte nagemaakt. Zij staan in een pijnbomenwoud tentoongesteld. Verder zijn er picknickplaatsen en een bar met terras.

10 prachtige bestemmingen in Algaida en Mallorca