Centrale Vlakte

Swipe

Binissalem

Ten zuidwesten van Inca ligt het wijndorp Binissalem, bekend om zijn wijnkelders. De in Binissalem geproduceerde wijnen worden beschermd met de titel Denominación de Origen. Op de laatste zondag in september of de eerste zondag in oktober zijn er op het kerkplein in Binissalem druivenoogstfeesten met boleros en andere volksdansen, wijnproeven en het zegenen van de wijn.

Kruidenlikeur

Een andere typisch Mallorcaanse drank is de kruidenlikeur uit Binissalem; kruidenlikeuren worden reeds eeuwen lang op de Balearen gedronken.

Kunstenaars

Ook de kunstenaars uit Binissalem genieten enige bekendheid: men maakt beelden uit olijfhout en steen.

La Asunciókerk

In het centrum van Binissalem ligt het Placa Església met als opvallendste gebouw de 13e-eeuwse La Asunciókerk. Rechts voor de ingang van dit gebedshuis staat een beeldhouwwerk van een man en een vrouw die druiven oogsten; links staat een beeldhouwer (1986). In het interieur staat een fraai Mariabeeld; de klok in de kerktoren stamt uit 1739.

Museo de Cera

Mocht u over voldoende tijd beschikken, dan kunt u een bezoek brengen aan het Museo de Cera (Foro de Mallorca; geopend: mei-sept. dgls. 9.00-20.00 uur, okt.-apr. 9.00-19.00 uur). Dit wassenbeeldenmuseum is gevestigd in een fortachtig gebouw. Het museum behandelt de geschiedenis van Mallorca en ligt aan de weg die Binissalem met Inca verbindt (Ctra. Palma-Alcúdia km 25). Hier kunt u ook het waterpretpark Aqualandia vinden (Foro de Mallorca; geopend: mei- sept. dgls. 10.00-18.00 uur).

Appartementen Don Juan

Appartementen Don Juan ligt op een perfecte lokatie: het schitterende strand, de leuke winkels en vele, bruisende uitgaansgelegendeheden liggen allemaal op loopafstand....

v.a. 189.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Binissalem en Mallorca