Centrale Vlakte

Swipe

Ermita Nostra Senyora de Bonany

Op 5 km ten zuidwesten van Petra ligt op 317 m hoogte de Nostra Senyora de Bonanykerk (Ermita de Bonany). Houd er tijdens het rijden naar dit heiligdom rekening mee dat de paarse richtingaanwijzers niet vanuit iedere richting even duidelijk te zien zijn. Het heiligdom dankt zijn naam aan het jaar 1609. In dat jaar dreigde de oogst te verdrogen. In paniek beklommen de boeren de berg om Maria in de kapel om hulp te smeken. Hun gebeden werden verhoord: het begon te regenen. Het jaar 1609 werd dus toch nog een goed jaar voor de boeren uit de omgeving. Sindsdien noemt men het heiligdom de Nostra Senyora de Bonanykerk ofwel de kerk van Onze-Lieve-Vrouwe-van-het-Goede-Jaar. Eind 19e eeuw kwamen hier de eerste kluizenaars wonen.

Vanaf het plateau rondom de Nostra Senyora de Bonanykerk heeft u een weids uitzicht op Petra, de omliggende vlakte en het achterliggende gebergte. Op het terrasvormige plateau staan picknicktafels. Zoals aan een opschrift boven de toegangsdeur is te zien stamt het gebedshuis uit 1789 en werd het in 1927 grondig gerestaureerd. Rechts van de toegangsdeur naar het gebedshuis is een waterput met een kraantje (drinkwater).

Interieur Ermita de Bonany

In de achterwand van het hoogaltaar van het godshuis Ermita de Bonany staat een afbeelding van Nostra Senyora de Bonany met Jezus op haar schoot. Via de kooromgang kunt u bij dit beeld komen. Boven het altaar staan beelden van de heilige Pablo (met een vogel op zijn schouder) en de heilige Antonio (met een varken aan zijn voeten). Bijzonder is de tegelvloer met sterren en rozentakken in de kleuren wit, roze, rood en groen. Marmeren fundamenten dragen de kalkstenen zuilen die worden bekroond met rijkbewerkte kapitelen.

Hotel BG Java

Op korte afstand van het C'an Pastilla strand ligt Hotel BG Java. Dit hotel heeft moderne kamers voor een comfortabel verblijf. En...

v.a. 404.00 p.p.

HM Gran Fiesta

Mediterrane sferen, gemixt met modern design en warme aardetinten. Wat een heerlijke ambiance om te genieten van de Spaanse zon. In je...

v.a. 544 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ermita Nostra Senyora de Bonany en Mallorca