Centrale Vlakte

Swipe

Inca

Inca is de op twee na grootste stad van Mallorca en het centrum van de leerindustrie op Mallorca: in het stadje Inca zijn niet minder dan 25 leerfabrieken. De belangrijkste producten zijn schoenen en leren jacks. De meeste van de 25.000 inwoners van Inca werken dan ook in de leer- of de stoffen- industrie. Alhoewel de stad Inca een lange geschiedenis kent, zijn er slechts weinig historische bezienswaardigheden. Men komt hier vooral om schoenen en leren jacks te kopen of om te eten in een van de cellars, wijnkelders die men heeft omgetoverd tot proeverijen en restaurants met Mallorcaanse specialiteiten. De wijnkelders moesten in de vorige eeuw hun deuren sluiten toen de wijnproductie instortte. U kunt de maaltijd gebruiken tussen de werkeloze wijnpersen en wijnvaten.Ten zuiden van Inca liggen het waterpretpark Aqualandia en het wassenbeeldenmuseum Museo de Cera (zie Binissalem).

Santa Maria la Majorkerk

Eventueel kunt u in Inca een bezoek brengen aan de 13e-eeuwse Santa Maria la Majorkerk, een gotische kerk met barokke elementen.

Kloosters Santo Domingo en San Francisco

Verder kunt u in de binnenstad de 17e-eeuwse kloosters Santo Domingo (Sant Domènec) en San Francisco vinden.

Galletas d'oli

De bakkers van Inca zijn vermaard om hun heerlijke gebak en de lekkere gezouten koekjes die zij bakken, men noemt ze galletas d'oli. De donderdagochtendmarkt van Inca is een van de bekendste op het eiland.

10 prachtige bestemmingen in Inca en Mallorca