Centrale Vlakte

Swipe

Muro

Het stadje Muro is typerend voor de Balearen: schilderachtige straten, voorname gevels en een imponerend godshuis. Deze gotische St- Janskerk (Església San Juan Bautista) is een 16e-eeuwse reconstructie van een veel ouder gebedshuis. Johannes de Doper is tevens de beschermheilige van Muro. Vandaar dat men ieder jaar op 24 juni (de naamdag van St.-Jan) in Muro ter ere van hem vreugdevuren ontsteekt en traditionele dansen opvoert. Achter de voorname gevels van het stadje Muro schuilen fraaie herenhuizen.

Museo Etnológico de Mallorca

In één van deze herenhuizen is het Museo Etnológico de Mallorca (adres: C. Major 15; geopend: di.-za. 10.00-14.00 uur en 16.00-19.00 uur, zo. 10.00-14.00 uur) gevestigd, een volkenkundig museum met een verzameling gebruiksvoorwerpen, werktuigen en kunstnijverheidsproducten. Opmerkelijk is de collectie siurells, eenvoudige fluitjes van gebakken klei. Men neemt aan dat men deze witgeverfde kleifiguurtjes vroeger als speelgoed gebruikte.

Viva Blue&Spa

Kom helemaal in de vakantiesferen in de 4-sterrenaccommodatie Viva Blue&Spa! Dit prachtige hotel is een waar paradijs voor jong en oud. Zwembaden...

v.a. 566 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Muro en Mallorca