Centrale Vlakte

Swipe

Mallorca

Het stadje Muro is typerend voor de Balearen: schilderachtige straten, voorname gevels en een imponerend godshuis. Deze gotische St- Janskerk (Església San Juan Bautista) is een 16e-eeuwse reconstructie van een veel ouder gebedshuis. Johannes de Doper is tevens de beschermheilige van Muro. Vandaar dat men ieder jaar op 24 juni (de naamdag van St.-Jan) in Muro ter ere van hem vreugdevuren ontsteekt en traditionele dansen opvoert. Achter de voorname gevels van het stadje Muro schuilen fraaie herenhuizen.

Museo Etnológico de Mallorca

In één van deze herenhuizen is het Museo Etnológico de Mallorca (adres: C. Major 15; geopend: di.-za. 10.00-14.00 uur en 16.00-19.00 uur, zo. 10.00-14.00 uur) gevestigd, een volkenkundig museum met een verzameling gebruiksvoorwerpen, werktuigen en kunstnijverheidsproducten. Opmerkelijk is de collectie siurells, eenvoudige fluitjes van gebakken klei. Men neemt aan dat men deze witgeverfde kleifiguurtjes vroeger als speelgoed gebruikte.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca