Centrale Vlakte

Swipe

Petra

Het stadje Petra op de centrale vlakte wordt slechts weinig bezocht. Toch is het plaatsje Petra van historisch belang, omdat hier in 1713 de franciscaanse pater Junipero Serra werd geboren. De man werd beroemd als de stichter van veel Noord-Amerikaanse steden in de staat Californië, waaronder Los Angeles, San Diego en San Francisco. De bezienswaardigheden in Petra betreffende Junipero Serra zijn eenvoudig te vinden dankzij een overzichtelijk stratenplan. Alle straten in Petra werden volgens een dambordpatroon aangelegd, waardoor een rechtlijnig stratenpatroon ontstond. Het voordeel van dit rechtlijnige stratenpatroon was dat men de stad Petra snel kon opbouwen. Voorts vereenvoudigde het ontstane grid de uitgifte van grond.

Museo y Casa Natal Fray Junípero Serra

In Petra staat het Museo y Casa Natal Fray Junípero Serra (adres: C. Barracar Alt 6-10), het 18e-eeuwse geboortehuis van Junipero Serra (1713-1784). Het museum is gelegen aan de C. Junipero Serra, een zijstraat van de Carrer Major.

Kloosterkerk

De Carrer Major zelf mondt uit bij de kloosterkerk van Petra, met in de zijgevel een gedenksteen ter herinnering aan de missionaris Junípero Serra. Hij werd in dit kerkje gedoopt. Op het kerkterrein is een speeltuintje.

 

Iberostar Pinos Park

Wie de Iberostar keten kent, weet dat wanneer je inéén van deze hotels verblijft, je gegarandeerd een geslaagde vakantie hebt. Waarom? Omdat...

v.a. 489 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Petra en Mallorca