Centrale Vlakte

Swipe

Mallorca

Het stadje Sa Pobla heeft 11.000 inwoners en ligt in het noordelijke deel van de centrale vlakte. De landbouw rond de stad Sa Pobla ontwikkelde zich dankzij de vele windmolens die de omliggende moerassen droog maalden. Toen dit karwei geklaard was, ontstonden er vruchtbare bodems. De nieuw geplante landbouwproducten, waaronder veel aardappelen, hadden op hun beurt water nodig. Het gevolg was dat dezelfde molens gerestaureerd werden en nu gebruikt worden om water op te pompen ten behoeve van irrigatie. De zoetwaterbekkens en moerassen ten oosten van het stadje Sa Pobla zijn rijk aan vis. Vandaar dat u in Sa Pobla espinagada kunt eten, een deegpastei gevuld met paling en spinazie. Verder is het stadje bekend om zijn feesten en festivals, waarbij liederen en verzen centraal staan (zie 'Feesten en festivals').

Druipsteengrot Coves de Campanet

Op 6 km ten noordwesten van Sa Pobla, aan de andere zijde van de doorgaande weg Inca-Alcúdia, ligt de druipsteengrot Coves de Campanet ( geopend: apr.-sept. dgls. 10.00-19.00 uur, okt. mrt. dgls. 10.00-18.00 uur). De grot is minder spectaculair dan zijn grotere broers langs de oostkust (Cuevas del Drac en Cuevas dels Hams), maar wordt ook aanmerkelijk minder bezocht. Als gevolg daarvan zijn de wachttijden korter.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca