Centrale Vlakte

Swipe

Santuari de Nostra Senyora de Cura

Het eerste gebedshuis dat u tegenkomt is de Santuari de Nostra Senyora de Gracia. De 15e-eeuwse kapel ligt onder een hoge overhellende rotswand met een weids uitzicht. De kapel biedt beschutting aan een nis met een beeltenis van Maria, de Virgen de Gracia.

Santuari de Sant Honorat

Het volgende gebedshuis dat u op uw weg omhoog tegenkomt noemt men de Santuari de Sant Honorat. Het kerkje stamt uit 1394. Naast dit kerkje staat een houten kruis dat de stichter van dit klooster op zijn rug naar deze plek droeg.

Nostra Senyora de Cura

Op de top van de berg Puig de Randa, circa 150 m voorbij de militaire communicatietoren, ligt het ommuurde Nostra Senyora de Cura. Vanaf het parkeerterrein voor de ingang heeft u een weids uitzicht op de omliggende vlakte met op de achtergrond de bergen. Vanaf de achterzijde van het franciscanenklooster reikt het uitzicht tot aan de zee.

Het klooster Nostra Senyora de Cura is vooral bekend geworden als verblijfplaats van de filosoof en geleerde Ramón Llul. In alle rust schreef hij hier in de 13e eeuw zijn meesterwerk Ars Magna. Veel documenten van zijn hand zijn in de bibliotheek van het klooster (Saia de Gramatica) bewaard gebleven.

Op het binnenhof van het klooster Nostra Senyora de Cura is een waterput, zodat de monniken in tijden van gevaar de poorten voor lange tijd konden sluiten.

Museum Sala de Gramatica

In de eerdergenoemde Sala de Gramatica is het museum gevestigd. Het museum herbergt een verzameling religieus vaatwerk, schilderijen, 17e- en 18e-eeuwse bijbels en manuscripten, etsen en litho's. Opmerkelijk zijn allerlei gebruiksvoorwerpen die de monniken in de loop der tijd versleten hebben. Verder zijn er in het museum afbeeldingen van Ramón Llul te vinden. Enkele voorwerpen zijn door gelovigen geschonken. In de smalle, eenvoudige kloosterkerk staat een afbeelding van Maria met op haar linkerarm het kindje Jezus. Via een zijkapel kunt u bij dit 'ingelijste' beeld komen. In de zijkapel hangt een levensgroot kruisbeeld uit 1861.

Viva Eden Lago

Prachtig uitzicht op het water, ruime studio's en appartementen met kitchenette en op slechts 100 meter van het strand. Dat is het...

v.a. 437 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Santuari de Nostra Senyora de Cura en Mallorca