Centrale Vlakte

Swipe

Mallorca

Het dorp Sineu is niet beïnvloed door het groeiende toerisme op het eiland. Dankzij de centrale ligging koos Jaume II deze plek uit om een paleis te bouwen. Na de verovering van Mallorca door de Aragónese kroon schonken de nieuwe machthebbers het gebouw aan de katholieke Kerk. Sinds die dag functioneert het pand als nonnenklooster.

 

Semana Santa Sineu

Tijdens de Goede Week (Semana Santa) in de maand maart/april beeldt men in Sineu in de avonduren de lijdensweg van Jezus van Nazareth uit (Davallaments), met als hoogtepunt de kruisafneming.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca