Charlottetown

Swipe

Verder te zien

De volgende zaken in Charlottetown, hoofdstad van de Canadese provincie Prince Edward Island, zijn ook nog bezienswaardig.

Ardgowan

Aan 2 Palmers Lane staat Ardgowan National Historic Site. Hier woonde in de negentiende eeuw een van de confederatie-vaders, de advocaat, krantenuitgever en kolonie-secretaris William Henry Pope. In september 1864 gaf deze hier een grote receptie voor alle delegaties die aan de federatiebesprekingen deelnamen. Tegenwoordig heeft overheidsinstelling Parks Canada er haar hoofdkantoor voor de provincie Prince Edward Island. Het gebouw is daarom niet voor publiek opengesteld. De Victoriaanse tuinen er omheen zijn wel toegankelijk. Er staan enkele informatiepanelen en -vitrines over het huis, mijnheer Pope en de confederatie-vergadering.

Government House

De plaatsvervanger van de koningin voor de provincie Prince Edward Island, de vice-gouverneur, woont en werkt in Government House aan 1 Government Drive in Victoria Park. Dat ligt bij de monding van North River aan de westkant van Charlottetowns haven. Het bouwwerk is in 1834 hier neergezet. Officieel heet het Fanningbank Historic House, naar gouverneur Edmund Fanning die deze grond al in 1789 reserveerde voor het bouwen van de officiële residentie. Het is alleen op werkdagen in juli en augustus met een rondleiding te bezichtigen. Er zijn diverse meubelstukken uit 1834 aanwezig. Iedere laatste dinsdag van de maand worden er muzikale uitvoeringen verzorgd. Gedurende de kersttijd zijn er open huizen waar iedereen de versieringen kan komen bekijken. Bij de ingang is een bezoekerscentrum met informatie over het huis, zijn bewoners en het instituut van vice-gouverneur. De tuinen rond het huis zijn het hele jaar door toegankelijk.

Beaconsfield Historic House

Aardig om te zien is ook Beaconsfield Historic House aan 2 Kent Street, naast Victoria Park. In opdracht van scheepsbouwer en koopman James Peake Jr. werd dit hier in 1877 neergezet. Het wordt een van de mooiste woonhuizen van de provincie genoemd. Nu zit er het Prince Edward Island Museum in en zijn ingerichte kamers te bekijken met Victoriaanse meubelen, geïmporteerde kroonluchters en marmeren schouwen. De veranda biedt een aardig uitzicht op Charlottetown Harbour en de Victoriaans ingerichte tuin.

Charlottetown

10 prachtige bestemmingen in Verder te zien en Oost-Canada