Cher

Swipe

Dordogne en Lot

Kasteel van Culan

Op 23 km ten zuiden van Saint-Amand-Montrond, dicht tegen de grens met het departement Allier (Auvergne) aan, ligt het kasteel van Culan. Het slot ligt boven op een hoge en steile rotswand en dus was het gemakkelijk te verdedigen. Vele bekende namen passeerden de toegangspoort van het kasteel, waaronder Jeanne d'Arc (1430), Lodewijk XI (1465), de gravin de Sévigné, de schrijfster George Sand, Chopin en Renan.

Bijzonder zijn de grote stookplaatsen die het kasteel in de 15de eeuw verwarmden en de houten vensters en schuttingen in de wachterszalen. Door middel van diorama's en levensgrote poppen geeft men u een redelijk beeld van het middeleeuwse leven in een kasteel.

Kasteel van Culan geopend: febr.-14 juni en 15 sept.-nov. dgls. 9.30-12 u. en 14-18.30 u.; 15 juni-14 sept. dgls. 9.30-19 u. (juli-aug. za., zo. en feestd. geopend tot 21.30 u.).

Vakanties in Frankrijk

Frankrijk > Calvados > Cahagnolles-Standplaats

Camping L'escapade

De ruime staanplaatsen zijn veelal afgebakend met heggen en lage bomen. Hierdoor is de beschutting en de schaduw weinig tot voldoende. Op...

v.a. 115.50 p.p.

Frankrijk > Seine-Maritime > Le Bourg-Dun-Accommodatie

Camping Les Garennes De La Mer

De traditionele Franse camping heeft zijn staanplaatsen op gras en heeft voldoende schaduwplekken. De plekken zijn veelal gescheiden door lage struiken of...

v.a. 98.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Dordogne en Lot