Cher

Swipe

Dordogne en Lot

Het stadje Saint-Amand-Montrond (14.000 inwoners) is het regionale centrum van de Boischaut, een zacht glooiend gebied met bossen en weidenvelden, doorsneden met beken en rivieren. Opvallend zijn de heggen (bouchures) die de weidenvelden omsluiten.

De nederzetting ontstond rondom het 7de-eeuwse klooster van Sint-Amandus. De 12de-eeuwse kloosterkerk (Église paroissiale) kunt u nog steeds bezichtigen. Er staan twee bezienswaardige 16de-eeuwse beelden en een 17de-eeuwse orgelkast. Deze orgelkast is een geschenk van Le Grand Condé, een generaal van de Zonnekoning, die als kind op het 13de-eeuwse kasteel van Montrond woonde.

Rondom dit kasteel ontwikkelde het stadje zich voorspoedig. Goudsmeden en drukkers vestigden zich in het kasteeldorp, gevolgd door allerlei andere ambachtslieden. In de 18de eeuw verloor het kasteel zijn functie en brak men het af. De ambachtslieden zijn tot op de dag van vandaag gebleven en hebben gezelschap gekregen van de metaalverwerkende industrie. Verder maakt men hier kartonnen dozen.

Vakanties in Frankrijk

Frankrijk > Tarn > Rivières-Standplaats

Camping Les Pommiers Aigueleze

Het terrein kent door verschillende soorten struiken afgebakende, en veelal schaduwrijke kampeerplaatsen. Een deel van de plaatsen heeft een verhard gedeelte. De...

v.a. 113.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Dordogne en Lot