Chinatown

Swipe

Chinatown

Dit stadsgedeelte is tegenwoordig ruwweg begrensd door New Bridge Road in het westen, Carpenter Street in het noorden, Maxwell Road in het zuiden en Cecil Street in het oosten.

In dit gebied zijn dagelijks verschillende markten. De kooplieden starten hun activiteiten rond 11.00 uur ’s morgens en ze gaan meestal door tot 23.00 uur. Veel van de Chinese gebouwen en winkeltjes in deze buurt zien er nog net zo uit als 50 jaar geleden, terwijl andere panden gerestaureerd zijn en/of een nieuwe bestemming hebben gekregen. Dat is bijvoorbeeld het geval met de voormalige bordelen in Smith Street. Als u soms denkt dat de Chinese wijk uitsluitend Chinees is, dan hebt u het mis. Ook hier is de multi-etniciteit doorgedrongen.

De Sri Mariamman tempel

De Sri Mariamman tempel, gelegen op de hoek van de South Bridge Road en de Pagoda Street is een van de oudste gebouwen van de stad. Hij werd gebouwd tussen 1830 en 1843 ter ere van de godin Sri Mariamman. Het was de bedoeling dat zij de lokale hindoes zou beschermen tegen ziekten. Opvallend is de kleurrijke toren (gopuram). In de maand oktober vindt hier het Thimithi festival plaats. Gelovige hindoes rennen dan over gloeiende houtskool ter ere van de godin Duropadai.

Masjid Jamae moskee

Iets verderop treffen we de Masjid Jamae aan. Deze moskee is gebouwd in 1926 in opdracht van -chulia’s oftewel Zuid-Indiase moslims.

Tian Hock Keng Tempel

Op de Telok Ayer Street staat de Tian Hock Keng Tempel, een van de oudste Chinese tempels van Singapore. Dit gebedshuis werd gebouwd in 1840 en het is een beschermd monument. Het wordt vooral bezocht door mensen wier (voor)ouders afkomstig waren uit de Chinese provincie Hokkien. De tempel is gewijd aan de godin van de zee Ma Cho Po. De ingang wordt bewaakt door twee gevaarlijk uitziende leeuwachtige monsters. De ene kan volgens de overlevering 1000 mijl ver horen en de ander kan 1000 mijl ver zien!

Chinatown Heritage-Centre

Op de Pagoda Street 48 bevindt zich een museum, het Chinatown Heritage-Centre, waar u een goede indruk kunt krijgen hoe Chinatown er in het verleden heeft uitgezien.

Restaurants in Chinatown

Op Smith Street treft u tal van eetgelegenheden aan.

10 prachtige bestemmingen in Chinatown en Singapore