Chios

Swipe

Griekse Eilanden

Avgonyma

Avgonyma, oftewel het verlaten dorp, is de volgende bestemming. Dit dorp uit de 11de eeuw ligt op een kleine vlakte en is prachtig gerestaureerd. Van hieruit heeft u een mooi uitzicht op de westkust. Het dorp is niet bewoond, maar veel middeleeuwse huizen zijn door de eigenaren van binnen verbouwd tot luxe pensions en vakantieappartementen. De stilte in de mooie verlaten straatjes wordt dan ook ernstig ontstemd door het gezoem van de airco’s op de daken!

Anavatos 

Voor Avgonyma leidt een weg naar Anavatos, een dorp dat u pas zal zien als u er vlakbij bent. Het wordt niet voor niets ook wel het Verborgen Dorp genoemd. Anavatos wat zoveel betekent als ‘moeilijk bereikbaar| ligt op een steile rots en de huizen zijn gemaakt van hetzelfde grijze graniet als de rots. Zo was het vrijwel niet zichtbaar voor piraten. Het dorp is slechts via één ingang te bereiken. Er wonen alleen nog wat oudere mensen en het hele dorp staat op de monumentenlijst. Bij Anavatos houdt de weg op en moet u dus weer terug naar Avgonyma. Voorbij Avgonyma aan de west-kust ligt ten slotte het dorp Lithi. Het bijbehorende havenplaatsje is erg gezellig en heeft een mooi zandstrand.

Foto Onze Griekse eilanden expert
Onze Griekse eilanden expert

AUTEUR MACHTELD LEISTRA

Met een classicus als vader was het duidelijk waar het gezin elk jaar op vakantie ging. In haar jeugd heeft journalist/ schrijfster Machteld Leistra (1968) dan ook elke oude steen in Griekenland mogen bewonderen. Later bleef Griekenland haar favoriete vakantiebestemming en ze woonde enkele jaren op Kreta. Over haar Kretenzische belevenissen schreef ze columns in Griekenland Magazine en voor o.a. de Wereld Omroep. Ook verscheen er een reisgids over de Griekse Eilanden van haar hand.

Vakanties in Griekenland

Hotel Blue Dolphin

Aan de prachtige baai Toroneos ligt het charmante familiehotel Hotel Blue Dolphin. Binnen een mum van tijd sta je met je voeten...

v.a. 404.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden