Chios

Swipe

Griekse Eilanden

De meeste toeristen die Chios aandoen, verblijven in Karfas op ongeveer 6 km van de hoodfdstad. Het is een dorp met haast alleen maar hotels, appartementencomplexen, taverna’s, auto- en brommerverhuurbedrijven, souvenirwinkels en enkele minimarkets. Het heeft een erg mooi zandstrand dat zeer geschikt is voor kinderen.

Karfas en de nabij gelegen plaatsen Agia Ermoni en Megas Limionas zijn een prima uitvalsbasis om het eiland te verkennen, hoewel er op het eiland wel meer idyllische plekjes zijn te vinden om te overnachten.

Foto Onze Griekse eilanden expert
Onze Griekse eilanden expert

AUTEUR MACHTELD LEISTRA

Met een classicus als vader was het duidelijk waar het gezin elk jaar op vakantie ging. In haar jeugd heeft journalist/ schrijfster Machteld Leistra (1968) dan ook elke oude steen in Griekenland mogen bewonderen. Later bleef Griekenland haar favoriete vakantiebestemming en ze woonde enkele jaren op Kreta. Over haar Kretenzische belevenissen schreef ze columns in Griekenland Magazine en voor o.a. de Wereld Omroep. Ook verscheen er een reisgids over de Griekse Eilanden van haar hand.

Vakanties in Griekenland

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden