Coastal plain

Swipe

Barka

De rit van As Seeb naar Barka duurt ongeveer twintig minuten; ter hoogte van An Nasim Park (zie ‘Muscat Festival’) rijdt u Al Batinah South binnen. Komend uit deze richting passeert u vlak vóór de Barka Roundabout het bruine verkeersbord waarop regionale bezienswaardigheden zijn vermeld.

Het deel van Barka dat bij deze rotonde ligt, is chaotisch en wordt gedomineerd door LuLu Hypermarket. Als u het blauwe bord ‘Barka 4 km’ volgt, komt u in ‘Barka aan Zee’ dat wordt gevormd door woonhuizen en kleine winkels.

Omanieten vertellen u graag dat de meest smaakvolle halva (zie kadertekst ‘Omaanse halva’) van het sultanaat in Barka wordt gemaakt. Deze traditie is eeuwenoud; de specialiteit is voornamelijk bestemd voor de binnenlandse markt. U bent vrij om halva te proeven in de bedrijfswinkels en later tot koop over te gaan. Als u weinig tijd heeft: ‘Barka Factory of Omani Sweet’ (sic) biedt kwaliteitshalva en bevindt zich tussen de Barka Roundabout en Shell.

Bezienswaardigheden Barka

Barka Fort (indien geopend zo. tot en met do. 08.30-14.30) is onmisbaar in ‘Barka aan Zee’. Dit complex dateert uit de achttiende eeuw en toont Barka’s macht als havenstad. De twee uitkijktorens maakten in het verleden deel uit van de stadsmuren; opvallend is de achthoekige toren waarop de vlag wappert. Barka’s strand wordt gebruikt door vissers; hier vindt ’s ochtends vishandel plaats.

Bayt Na’aman ligt enkele kilometers ten westen van Barka’s centrum en is aangegeven langs Route 1. Dit kasteel werd gebouwd in opdracht van Bil’arb Bin Sultan (zie ‘Jabrin’) en zijn broer, Saif Bin Sultan I. Later werd Bayt Na’aman een herberg voor reizigers en soldaten. Het kasteel maakt deel uit van de vestingmuur en heeft een ondergrondse falaj waardoor water uit Nakhal werd getransporteerd – een afstand van 35 kilometer. Van zaterdag tot en met woensdag (09.00-13.30 uur) is er een kans dat u het kasteel geopend aantreft.

Coastal plain

Sporthotel Olimpo

De naam zegt het eigenlijk al: Sporthotel Olpympo is een ideaal vakantieadres voor sportliefhebbers. Op het terrein zijn er vele sporten te...

v.a. 139.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Barka en Oman