Colombo

Swipe

Galle Face

Ten zuiden van Fort, tussen Hotel Ceylon Intercontinental en Hotel Galle Face, strekt zich langs de oceaan de Galle Face Green uit. Het is een kale, open ruimte met oorspronkelijk grasvelden, ongeveer een kilometer lang en een halve kilometer breed, met twee verkeerswegen erdoorheen. De Engelsen hielden hier vroeger hun paardenrennen en militaire parades. De Green werd in 1859 als wandelplaats 'voorde vrouwen en kinderen van Colombo' aangelegd door gouverneur Sir Henry Ward. Nu heerst er tegen de avond, vooral op zaterdag en zondag, een hele drukte. Velen komen er wandelen, de frisse zeelucht opsnuiven, naar de prachtige zonsondergang kijken, cricketen of een papieren vlieger oplaten. Soms zijn er ook dansers, acrobaten en muzikanten. Het is een bekende plaats voor jonge paartjes. Vlak bij Hotel Ceylon Intercontinental staan vier oude kanonnen naar zee gericht. Op een groene hoogte verheft zich het bronzen beeld van Solomon Bandaranaike. Het vroegere Hotel Samudra is nu in een hotelvakschool veranderd.

Hotel Galle Face

Het Hotel Galle Face uit 1894 gold in zijn glorietijd als een van de beste hotels van Zuidoost-Azië en was het hart van het societyleven van de hoofdstad. De zalen zijn deftig gemeubileerd en bewaren de charme van het verleden. Het hotel heeft salons en een lounge, een balzaal en een hal met een lichtkroon in de vorm van een bo-boom. Uniek is het overdekte terras aan zee.

Galle Road

Van de Galle Face Green voert de Galle Road langs de westkust naar de stad Galle in het zuiden. Dicht bij het Galle Face Hotel staat het Holiday Inn; even verder het moderne Hotel The Lanka Oberoi. Daarnaast staat St. Andrew's Scots Church uit 1842. Recht tegenover het Hotel The Lanka Oberoi, aan de overzijde van de straat, kunt u een bezoek brengen aan het hoofdkwartier van de Ceylon Tourist Board. Dit is het belangrijkste toeristeninformatiekantoor op Sri Lanka. Iets zuidelijker woont de minister-president in een wit paleis dat door een park is omgeven; in de buurt bevinden zich de methodistenkerk en Hotel Sea View.

Rondreizen

Groepsrondreis Sri Lanka

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Sri Lanka maak je kennis met de hoogtepunten en minder bezochte gebieden. Dit prachtige eiland biedt het...

v.a. 2199.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Galle Face en Sri Lanka