Colombo

Swipe

Olifantenweeshuis Pinnawela

Vanuit Colombo of Negombo kan een interessante excursie worden gemaakt naar Pinnawela, 15 km van Kegalle. Aan de Spice Grove aldaar is een door de staat beheerd 'olifantenweeshuis' ingericht, waarin circa 50 door moederolifanten in de steek gelaten jongen worden verzorgd tot zij voor zichzelf kunnen zorgen. De allerkleinsten worden gevoed met de fles. Zij drinken gemiddeld 35 liter melk per dag!

Het Elephant Orphanage Village in Pinnawela is dagelijks geopend van 8.00 tot 17.30 uur. Tweemaal per dag (om 10.00 en 14.00 uur) nemen de jonge olifanten een bad in de rivier de Maha Oya. Via een onverharde weg, recht tegenover de ingang van het 'weeshuis', lopen zij met hun mahouts (oppassers) naar de rivier. Ter plekke heeft men een restaurant gebouwd. De doelstelling van het weeshuis is de olifantenstand in Sri Lanka op peil te houden. In de praktijk blijkt echter dat de meeste dieren niet meer terug kunnen naar hun oorspronkelijke leefgebied. Zij zijn de kunst van het zelfstandig overleven kwijtgeraakt. Veel olifanten die hier opgroeien worden daarom verkocht aan dierentuinen in het buitenland. Anderen krijgen een betrekking als tempelolifant.

Kruidentuinen Pinnawela

In de omgeving van Pinnawela zijn veel kruidentuinen die u kunt bezoeken. Zij vormen een goede gelegenheid om kennis te maken met de vele botanische wonderen in Sri Lanka, maar tevens een manier om meer informatie te vergaren over de al eeuwen gecultiveerde specerijen.

10 prachtige bestemmingen in Olifantenweeshuis Pinnawela en Sri Lanka