Comino

Swipe

Comino

In het Comino Kanaal tussen Malta en Gozo, liggen twee eilandjes: Comino en Cominotto. Dit laatste eiland is onbewoond. Comino is ca. 3,5 km2 groot en telt buiten het toeristenseizoen een handvol inwoners. Er staan enkele hotels die alleen zomers open zijn; het aantal eilandbewoners neemt dan tijdelijk toe. Beide eilanden zijn per motorvlet en veerboot bereikbaar; vanaf Gozo vanuit de haven van Mgarr, en vanuit Malta vanuit de ferriehaven van Marfa en de hoofdstad Valletta.

Comino dankt zijn naam aan de komijnvelden die het eiland in een ver verleden bedekte. Nu groeit er alleen wat tijm, kappertjes en vetplanten die de zomer doorgaans niet overleven. Het eiland heeft in de geschiedenis van de archipel geen grotere rol gespeeld dan zijn oppervlakte. Het is in feite altijd een pirateneiland geweest.

Comino is niet zomaar een bestemming. Fanatieke sportduikers lopen weg met het eiland vanwege het ongekend heldere water in de lagunes rondom het eiland met hun adembenemende onderwaterflora. De befaamde Blue Lagoon aan de westkust is daar het toeristische uithangbord van. Anderen komen naar het eiland voor de absolute rust die er heerst, en voor de weliswaar kleine, maar schone stranden, o.a. bij Santa Marija Bay en San Niklaw Bay.

10 prachtige bestemmingen in Comino en Malta