Córdoba en omstreken

Swipe

Córdoba en omstreken

De jezuïetenestancia’s, het nationale park Condorito, het gebergte Los Terrones en het 'Beierse' stadje Villa Belgrano

De provincie Córdoba wordt ook wel het geografisch ‘hart’ van Argentinië genoemd. Het is economisch een rijke provincie, want het oostelijke gedeelte is vlak, met grasland en veel agricultuur, dat ze Pampa Húmeda (de vochtige Pampa) noemen. Het zuidwestelijke deel bestaat grotendeels uit bergen en heuvels, las Sierras de Córdoba. Deze streek is zeer bosrijk en sommige bergen waren vroeger vulkanen. Dit westelijke gedeelte heeft veel toerisme, vooral van Argentijnen zelf. Het komt qua landschap veel overeen met de Auvergne in Frankrijk en met de provincie Andalusië in Spanje. De Spaanse sfeer vind je terug in de tientallen kleine dorpjes, ten noorden van Córdoba, want de eerste gouverneur Luis de Cabrera zei in 1573 dat de stad Córdoba: La Nueva Andalusia (het nieuwe Andalusië) moest worden. 

Waar je ook bent in de provincie, je proeft de mediterrane sfeer en dat komt omdat er veel Italiaanse en Spaanse immigranten zich hier hebben gevestigd. De provincie heeft een goede infrastuctuur, wat je ziet aan al die hotelletjes, herbergen en familiepensions, maar ook aan de goede wegen en het openbaar vervoer. In de zomermaanden worden bijna overal openluchtfestivals georganiseerd, want de temperaturen zijn ’s avonds zeer aangenaam. Kortom, een echte vakantieprovincie. Maar er zijn ook gebieden voor de actieve vakantieganger, waar je langs en door spectaculaire rotsformaties wandelt of te paard gaat. Ook de liefhebbers van parapente, abseilen en mountainbiken kunnen zeker aan hun trekken komen. 

Het waren de jezuïeten die in de 17de eeuw een belangrijke stempel op de stad Córdoba en omgeving hebben gedrukt. Dat kun je goed kunt volgen in el Camino de la Historia (de weg van de historie). De laatste anderhalve eeuw zijn het vooral de Italianen geweest, die de provincie het gezicht van deze tijd hebben gegeven. Je bent welkom in de ‘Europese’ provincie Córdoba!

10 prachtige bestemmingen in Córdoba en omstreken en Argentinië