Córdoba en omstreken

Swipe

Capilla del Monte

De route eindigt bij het stadje Capilla del Monte, nog geen 16 km ten noorden van La Cumbre, langs de RN 38, en 106 km ten noorden van Córdoba aan het begin van de Sierras de Punilla. Er wonen zo'n 10.000 mensen en het staat erom bekend, dat het de meeste zonnige dagen van de provincie heeft. Het stadje was begin 20ste eeuw erg intrek bij de gegoede burgerij van Córdoba, wat je nog kan zien aan enkele mooie villa’s en neokoloniale huizen. 

De bekendste straat in Capilla del Monte is Calle Buenos Aires. Deze wordt ook wel Calle Techada (overdekte straat) genoemd. Want het is een overdekte wandelstraat, speciaal gemaakt voor een fotofestival in 1967 met confiterías, terrasjes en veel winkeltjes. 

Maar waarom toch een stop bij dit stadje? Niet alleen voor de frisse lucht, de ongerepte natuur, maar het is vooral het vertrekpunt naar een imponerend gebergte waar het goed wandelen is en je vol op kunt genieten van het wonderschone landschap. Dit gebied is nog redelijk onbekend voor de toerist, maar oh zo mooi! Ook is het stadje bekend bij mensen die terug willen naar de natuur. Want de omgeving met haar ruige berglandschap, zoals de Cerro Uritorco (1979  m) en Parque Natural Ongamira zijn niet alleen goed om te wandelen, maar geven ook aanleiding tot mystiek. Un Lugar Mágico (een magische plek) wordt het hier genoemd!. 

Vanwege de mystieke sfeer rondom deze berg Uritorco, want van tijd tot tijd worden hier, naar men zegt, ufo’s waargenomen en ‘onverklaarbare’ lichten. 

10 prachtige bestemmingen in Capilla del Monte en Argentinië