Córdoba en omstreken

Swipe

La Cumbre

Zijn we in Argentinië of wanen we ons in het Engelse heuvellandschap? Het volgende vakantieoord, La Cumbre, 12 km ten noorden van La Falda,ligt in een prachtige omgeving. Het stadje telt 7200 inwoners en heeft alle faciliteiten voor een Zwitserlevengevoel, waaronder een van de mooiste en belangrijkste golfbanen van het land (18 holes). Rondom de golfclub die geheel in Engelse stijl is gebouwd (werd in 1924 opgericht) liggen mooie zomerhuizen met een echte Engelse of Zuid-Spaanse uitstraling. Zoals Castillo de Mandl, een schitterend kasteel in pure neokoloniale stijl aan de rand van de heuvels. Eens eigendom, eind jaren dertig van de vorige eeuw, van de Oostenrijkse magnaat en wapenhandelaar Friz Mandl. Hij leefde hier tot 1945 en was een groot bewonderaar van Mussolini en Juan Perón. Je kunt ook een bezoek brengen aan estancia El Rosario 3 km ten oosten van La Cumbre. Hier worden nog op ambachtelijke wijze alfajoresen (biscuitjes met dulche de leche of chocolade) en meer van die zoete versnaperingen, maar ook likeurtjes gemaakt. Het is niet alleen een leuke wandeling daar naartoe, maar ook het bezoek aan deze mooie estancia is interessant. 

Elke dag open van 9-19 uur. Te vinden aan de weg naar Ascochinga. 

De omgeving van La Cumbre met Cruz Chica en Los Cocos zijn de belangrijkste trekpleisters. Ze liggen ze zo’n 3 km ten noorden van La Cumbre op de weg naar Capilla del Monte (RN 38). Een weg over de heuvels vol met pijnbomen, grote tuinen, mooie villa’s en een en al rust. Je krijgt de indruk dat je nog steeds in Zuid-Engeland bent, want de stijl van de huizen, de verzorgde tuinen, de ijzeren uithangbordjes met teksten als: ‘English school’ en de ‘Cumbre Lawn Tennis Club’ bevestigen de indruk. Verder is er niet veel te doen, er is alleen maar rust. Wel een prachtige hostería, Alcázar de Sevilla, sierlijk gelegen aan de rand van een heuvel. Het is een opvallend gebouw van de Argentijnse architect Bustillo (zie pag. 000) in neokoloniale stijl. Gebouwd in 1924 voor een rijke familie en tot 1970 woonde hier nog een Franse prins. 

Iets verder aan je rechterhand vanuit La Cumbre staat een schitterende huis, El Paraiso, dat behoorde aan de Argentijnse schrijver Manuel Mujica Lainez. Fraai gelegen in heuvels omringd door een enorme tuin, ontworpen door de Franse tuinarchitect Carlos Thays. Deze schrijver bekend van het boek Bomarzo woonde hier van 1969 tot zijn dood in 1984. Je kunt deze in Sevilla-stijl gebouwde villa uit 1915 bezoeken, en de sfeer proeven van deze flamboyante schrijver, die berucht was om zijn uitbundige levensstijl. 

Open in de zomermaanden januari/februari van 10-13 en van 17-19.30 uur. Elk uur zijn er rondleidingen. 

La Cumbre staat ook bekend om zijn Parapente (Deltavliegen) en in maart zijn er grote internationale wedstrijden bij Cerro Mirador, 8 km ten westen van La Cumbre in de buurt van Cuchi Coral. Je neemt de RN38 richting Capilla del Monte en dan na enkele kilometers is er een afslag naar links (Mirador Cuchi Correl).

10 prachtige bestemmingen in La Cumbre en Argentinië